Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Презентації » 2021 » Квітень » 12 » МКІП спільно з ДКАУ та НЦУВКЗ запускає Всеукраїнську акцію «Меседж у космос»

Розміщення новин компаній

МКІП спільно з ДКАУ та НЦУВКЗ запускає Всеукраїнську акцію «Меседж у космос»

Щорічно 12 квітня за рішенням Міжнародної авіаційної федерації відзначається Всесвітній день авіації та космонавтики, а також Міжнародний день польоту людини в космос.

Юрій Гагарін – громадянин СРСР, 12 квітня 1961 року на орбітальному космічному кораблі «Восток-1» вперше у світі здійснив політ в космос, який тривав 108 хвилин. І саме ці 108 хвилин стали початком справжньої космічної ери.

Українські науковці та вчені були причетні до багатьох найважливіших космічних перемог СРСР – від перших польотів у космос до створення й запуску космічного ракетного комплексу «Енергія-Буран».  Досягнення в космічній сфері – це здобуток всієї нації та держави. За роки незалежності України 169 ракет-носіїв зі ступенями та агрегатами вітчизняного виробництва із 6 космодромів світу здійснили запуск 385 космічних апаратів на замовлення 25 країн.

До визначної події – 60-річчя першого польоту людини в космос, Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з Державним космічним агентством України та Національним центром управління та випробувань космічних засобів запускає Всеукраїнську акцію «Меседж у космос».

Метою Всеукраїнської акції є дати кожному українцю відчути, що космос ближче, ніж здається. Кожен може долучитися до акції, завдяки якій космос почує ваші мрії та бажання, що стануть частиною великого Всесвіту.

«Ми живемо у часи технічного прогресу, коли людина вже готується до підкорення інших планет. І тому завдяки проекту «Меседж у космос» команда міністерства прагне, щоб кожен українець усвідомив себе частинкою величного Всесвіту. Це важливо, адже досягнення у космічній сфері стосуються всіх без виключень. Тож подорожуємо ближче до зірок разом. Поки у цифровому форматі, але зі стрімким розвитком галузі – і реальні відправлення вже близько. Особливо з таким потужним досвідом України у дослідженні космосу», зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Відправити мрії та побажання в космос в рамках цієї акції можливо завдяки невпинному прогресу багатьох поколінь українських науковців. І в результаті: кожен зможе відчути далекі космічні глибини та торкнутися їх, хоча б у цифровому повідомленні.

Щоб залишити меседж, який буде відправлено у космос, потрібно:

-       Перейти за посиланням та заповнити форму на сайті (https://space.mkip.gov.ua) ;

-       Написати найщиріше своє бажання чи мрію;

-       Зачекати поки меседж пройде перевірку;

-       Отримати повідомлення на пошту з точним часом, коли меседж  буде надіслано у космос;

-      Під'єднатись до прямої трансляції відправки повідомлень у космос.

Всеукраїнська акція «Меседж у космос» триватиме з 12 по 19 квітня 2021 року.

#космосмрій #УкраїнаЦеКосмос #Меседжукосмос

___________________




Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 412 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz