Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Презентації » 2021 » Березень » 29 » Нефко запускає нову п'ятирічну стратегію та відзначає 30 років свого «зеленого» фінансування

Розміщення новин компаній

Нефко запускає нову п'ятирічну стратегію та відзначає 30 років свого «зеленого» фінансування

Корпорація Нефко досягла значних кліматичних та екологічних зрушень завдяки «зеленим» інвестиціям у понад 1500 проєктів. Починаючи з 1990 року, понад 600 скандинавських компаній, що розвиваються, отримали фінансування через Нефко для поширення своїх екологічних технологій на світових ринках. Нефко святкує своє 30-річчя, представляючи нову стратегію.

Протягом 30 років у якості «Північного зеленого банку»

У 1990 році країни Скандинавії продемонстрували сміливий та амбітний підхід до вирішення екологічних проблем, створивши Нефко – Північну екологічну фінансову корпорацію. Мета корпорації полягає у забезпеченні фінансування початкового етапу скандинавських «зелених» рішень на світових ринках.

«Мета Нефко полягає не в тому, щоб бути великою фінансовою установою, а в тому, щоб бути лідером екологічного фінансування», – зазначив Тронд Мое, Керуючий директор Нефко. «Ми оцінюємо можливі позитивні наслідки для навколишнього середовища, а також потенціал для розвитку та розширення масштабів роботи. У поєднанні з нашою здатністю брати на себе фінансові ризики, це означає, що ми частково можемо пришвидшити реалізацію проєктів та робити їх рентабельними набагато швидше».

Нова стратегія на 2021 – 2025 роки

Зараз Нефко запускає свою нову стратегію, щоб пришвидшити перехід до екологічності.

«Ми продовжимо свою діяльність у Східній Європі, де в основному будемо зосереджуватися на фінансуванні муніципальних проєктів з модернізації мереж централізованого теплопостачання, підвищення енергоефективності та запобігання забрудненню».

«Крім того, Нефко все більше зосереджуватиметься на фінансуванні «зелених» проєктів, які будуть впроваджувати скандинавські малі та середні підприємства, прагнучи вийти на міжнародний рівень. Цим компаніям часто важко отримати масштабне фінансування, але ми можемо підтримати їх, взявши на себе більш значні фінансові ризики за наявності переваг для довкілля», – зауважив Тронд Мое.

«Нашим третім напрямком діяльності є виконання завдань природоохоронного та кліматичного фонду від імені урядів скандинавських та інших держав, впроваджуючи ініціативи від Арктики до Африки», – наголосив пан Мое.

Проєкти оцінюються за власними критеріями Нефко щодо екологічності та сталого розвитку, деякі з них доповнюються в залежності від тієї чи іншої ініціативи. Починаючи з 2020 року, в рамках нової стратегії, проєкти також класифікуються відповідно до сталості видів діяльності, визначеної в Таксономії ЄС.

Три ключові напрямки успіху

Нефко розподілила свою поточну діяльність на три основні напрямки роботи з метою пришвидшення «зеленого» переходу:

- Фінансування МСП Північних країн з метою розширення їхньої міжнародної діяльності;
- Муніципальне фінансування у Східній Європі;
- Управління фондом урядових ініціатив Скандинавії. Це включає проєкти в регіонах Арктики, Баренцевого та Балтійського морів, а також нову програму екологічно чистої енергетики в Африці на південь від Сахари під назвою «За межами Мережевого фонду Африки» (BGFA).

Нефко в Україні

Відповідно до Паризької угоди, Україна зобов’язалась утримувати викиди парникових газів на 40% нижче за рівень 1990 року у 2030 році. Нефко в Україні надає фінансування насамперед проєктам в муніципалітетах, задля досягнення цілей та прискорення «зеленого» переходу. Корпорація працює по всій Україні з безпосереднім акцентом на малі та середні проєкти, інвестуючи в енергоефективність, модернізацію мереж централізованого теплопостачання, комунального водопостачання та водоочисних споруд. Крім того, Нефко взяла на себе значні інвестиції в секторі відновлюваної енергетики, пов'язані як з сонячною енергією, так і з вітроенергетикою.

Модернізація мереж централізованого теплопостачання є одним із основних напрямків діяльності Нефко в Україні, який фінансується кількома ініціативами країн Північної Європи. Шведське фінансування в централізоване теплопостачання України сприяє демонстрації того, як відходи промислового тепла можуть замінити викопне паливо як джерело для централізованого теплопостачання, що є новим напрямком для України. Докладніше про програми централізованого теплопостачання, що підтримуються Швецією.

У лютому 2021 року Нефко розпочала нову співпрацю з програмою Фінансування сталої інфраструктури Даніда (DSIF), яка фінансується Міністерством закордонних справ Данії. DSIF фінансує некомерційні проєкти сталого розвитку, а в Україні програма підтримуватиме модернізацію мереж централізованого теплопостачання та водоочисних споруд. Читайте більше про програму DSIF на нашому сайті.

Основні досягнення

• Профінансовано більше 1500 проєктів з 1990 року;
• 120 нових проєктів, погоджених у 2020 році;
• 381 активний проєкт станом на кінець 2020 року;
• В середньому на 80% менше забруднення біогенними речовинами (фосфором та азотом) в результаті впровадження проєктів з очищення стічних вод;
• В середньому 47% економії на споживанні електроенергії та 38% на використанні енергоресурсів після завершення проєктів з енергоефективності (у Східній Європі);
• У середньому на 50% зниження викидів CO2 в результаті реалізації проєктів з енергоефективності (у Східній Європі);

З впровадженням нової стратегії, яка набирає чинності в 2021 році, було визначено нові напрямки діяльності та переглянуто екологічні пріоритети Нефко до 2025 року.
____________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 399 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz