З 18 по 23 травня 2021 року в Одесі вперше відбудеться міжнародний проєкт Odessa Wine Week - низка заходів, що фокусують увагу на ключових напрямках розвитку винного ринку та еногастрономічного туризму.
Odessa Wine Week об’єднує зусилля української винної спільноти, що спрямовані на популяризацію й просування бренду «українське вино», на створення винної візитівки України, на інтеграцію України в світову винну спільноту.
Події Odessa Wine Week зберуть в залах Premier Hotel Odesa провідних фахівців винної галузі, науковців, енологів, виноробів, представників влади, національних та іноземних винних асоціацій, туристичної галузі, HoReCa, ритейлу, сомельє, винних трейдерів, виробників супутніх товарів і технологій, маркетологів, винних експертів, журналістів.
В програмі – заходи різної спрямованості: галузеві, крос-галузеві, просвітницькі, масові.
Формати заходів: офлайн, онлайн, гібридні (офлайн+онлайн); прямі трансляції.
Спікери Odessa Wine Week представляють Україну, Францію, Італію, Іспанію, Австрію, США, Аргентину, Китай.
Зокрема, в програмі беруть участь імениті винороби Ленц Мозер («Chateau Changyu Moser XV»), Фредерик Френк («Dr. Konstantin Frank Winery»), Рикардо Ф. Нуньес («Vinos de La Luz»), Роберто Чипрессо («Winecircus»), Ольга Буссінелло (Консорціум з охорони вин Вальполічелла), П’єра Мартеллоццо, провідні французькі науковці – енологи та мікробіологи Стефан Баде, Жан-Філіпп Робі, Гіл’єрме Мартінс.
Активну участь в програмі беруть партнери Odessa Wine Week - провідні українські галузеві бренди та організації: компанія «SHABO», ТМ «Коблево», JMJ Oak Alternative, ТМ ODESSA шампанське України, проєкт «Дороги вина і смаку», Асоціація виноградарів і виноробів Одеської області, туристичний центр і виноробня Фрумушика-Нова.
Локації Odessa Wine Week
▪ Premier Hotel Odesa - конференц-зали «Сапфір», «Онікс», «Аквамарин»; ресторан Mare DiVino; Roof Bar
▪ Лабораторія сенсорного аналізу Одеської Національної академії харчових технологій (ОНАХТ)
▪ Одеська кіностудія
Онлайн-платформи: Facebook, Youtube.
Заходи Odessa Wine Week (за календарним принципом):
► Всеукраїнський дегустаційний конкурс «Odessa Wine & Spirit Awards»
■ 18, 19 травня: робота дегустаційної комісії.
Лабораторія сенсорного аналізу Одеської Національної академії харчових технологій
Офлайн з прямою трансляцією на ютуб-каналі.
Нагороди конкурсу: Золота медаль (86-95,5 балів); Срібна медаль (82-85,99 балів); Диплом учасника конкурсу.
Переможцям конкурсу надається право розміщення логотипу отриманої нагороди на товарній етикетці продукту.
► Міжнародний симпозіум 2021 OENOVITI International Network
18, 19, 20 травня. Онлайн (Zoom).
«Виклики у виноградарстві та енології: географічні зазначення вин та винний туризм, автентичність, інновації».
Учасники – науковці з 15 країн світу.
OENOVITI International Network (OIN) – унікальна міжнародна спільнота дослідників у сфері виноградарства та виноробства.
Україну в цій престижній науковій інституції з 2015 року представляє Одеська національна академія харчових технологій.
► Конференція «Інноваційні інструменти у виноградарстві в умовах зміни клімату»
19 травня, 10.30-15.30. Premier Hotel Odesa, конференц-зал «Сапфір».
Офлайн+онлайн
Топ-тема: «Забезпечення сталого виноградарства, актуальні проблеми та шляхи їх вирішення».
▼ Авторська дегустація від гостя OWW - Vinos de La Luz (Аргентина) для представників HoReCa та ритейлу.
19 травня, 11.30-12.30 Premier Hotel Odesa, Roof Bar
▼ Кругові дегустації від партнерів та учасників OWW.
У кругових дегустаціях представлені вина учасників Всеукраїнського дегустаційного конкурсу «Odessa Wine & Spirit Awards» та фіналістів проєкту «Best Riedel glass for Odessa Black variety».
19 травня, 12.30-15.30 Premier Hotel Odesa, ресторан Mare DiVino
► Wine Future Forum (панель 1)
Панель 1. Wine talks «Майбутнє вина: погляд виноробів»
19 травня, 16.00-18.00. Premier Hotel Odesa, конференц-зал «Онікс».
Офлайн+онлайн
Зустріч з відомими виноробами, гостями і партнерами OWW.
► Експозона OWW
19, 20 травня, 10.00-18.00, Premier Hotel Odesa.
Обладнання та технології для виноробної та алкогольної промисловості; експозиції виноробних компаній.
► Wine Future Forum (панелі 2 і 3)
Панель 2. Державні, грантові, банківські програми підтримки виноробства. Інвестиції в виноробство. Приклади інших країн.
Панель 3. Просування бренду «українське вино». Створення винної візитівки України.
Офлайн+онлайн
20 травня, 09.30-18.00, Premier Hotel Odesa, конференц-зал «Сапфір»
► Проєкт «Best Riedel glass for Odessa Black variety»
Підбір оптимального келиха Riedel для локального вина Одеський чорний/Odessa Black.
Проєкт спрямований на просування бренду «українське вино», формування іміджу вина Одеський чорний/Odessa Black як візитівки українського виноробства у світі - за аналогією з Сапераві (Грузія), Фетяска (Молдова), Мальбек (Аргентина), Карменер (Чилі), Шираз (Австралія) та ін.
● Перший етап. Відбувся 22 квітня в Лабораторії сенсорного аналізу ОНАХТ - конкурсний відбір вин, дегустація 32 зразків. До другого етапу пройшли 10 вин.
● Другий етап. Підбір оптимального келиха Riedel для вина Одеський чорний/Odessa Black, робота експертної комісії - 20 травня, 10.00-14.00, Premier Hotel Odesa, ресторан Mare DiVino.
► Урочиста церемонія нагородження переможців дегустаційного конкурсу «Odessa Wine & Spirit Awards» та учасників і переможця проєкту «Best Riedel glass for Odessa Black variety»
20 травня, 18.30-20.00, Premier Hotel Odesa, конференц-зал «Аквамарин».
Заради розповсюдження інформації про кращі українські вина нагородження відбуватиметься в формі видовищної урочистої церемонії за участю національних та регіональних ЗМІ, винної та бізнес-спільнот.
► Конференція «Еногастрономічний туризм - драйвер розвитку туристичних дестинацій»
21 травня, 10.00-17.30, Premier Hotel Odesa, конференц-зал «Аквамарин».
Офлайн+онлайн
Панель 1. Еногастрономічний туризм - зростаючий сектор світового туристичного ринку.
Панель 2. Одеська кухня - туристичний магніт регіону.
Панель 3. Вино і туризм: кращі приклади локальних проєктів. Презентації винних та еногастрономічних локацій України.
Панель 4. Грантові проєкти в сфері еногастрономічного туризму. «Дороги вина та смаку».
► «Повітряна дегустація»
22 травня, 12.00-14.00, аеропорт Одеса.
Авіаподорож з дегустацією на борту літака МАУ топ-5 українських вин - переможців Всеукраїнського дегустаційного конкурсу «Odessa Wine & Spirit Awards», а також кулінарних спеціалітетів одеської та бессарабської кухні.
Спільний проєкт Odessa Wine Week та авіакомпанії МАУ для просування бренду «українське вино».
► XI гастрономічний фестиваль «Таки да, вкусно»
22, 23 травня, 11.00-20.00, Одеська кіностудія.
Дводенний фестиваль, учасники якого представляють фірмову кулінарну продукцію та винні бренди. Основу фестивального меню складають страви і напої локальної одеської кухні. Фестиваль супроводжується програмою розваг для всієї родини.
Великий вибір смачної їжі, прекрасні умови для відпочинку на свіжому повітрі, жива музика і шоу-програми на фестивальній сцені, розважальна програма на «Території дитячих ігор і творчості», оригінальні фотозони.
Фестиваль дуже популярний у одеситів і гостей міста, проходить в Одесі вже в одинадцятий раз. https://www.facebook.com/takidavkusno
Детальніше про кожен захід та умови відвідування: https://odessawineweek.com/
Новини проєкту https://www.facebook.com/odessawineweek/
***
Офіційна підтримка
▪ Одеська обласна державна адміністрація
▪ Одеська міська рада
Автори концепції Odessa Wine Week:
▪ Компанія «Експо-Юг-Сервіс»
▪ Одеська національна академія харчових технологій
Організатори Odessa Wine Week:
▪ Компанія «Експо-Юг-Сервіс»
▪ Одеська національна академія харчових технологій
▪ Громадська спілка УКРСАДВИНПРОМ
Генеральний партнер: компанія «SHABO»
Генеральний авіаперевізник: авіакомпанія МАУ
Офіційний готель-партнер: Premier Hotel Odesa
Інноваційний партнер: компанія «АГСОЛКО Україна»
Генеральний новинний партнер: Інтерфакс-Україна
Генеральний медіапартнер: комунікативна медіа-група Drinks+
Партнери:
▪ ТМ «Коблево»
▪ JMJ Oak Alternative
▪ ТМ ODESSA шампанське України
▪ Проєкт «Дороги вина та смаку»
▪ Асоціація виноградарів і виноробів Одеської области
▪ Фрумушика-Нова
▪ Гудвіл Консалтинг
Науковий партнер: ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова»
Digital партнер: Gustoslife
Інформаційні партнери:
▪ Проєкт «Винний гід України»
▪ Медіа-група «Технології та інновації»
▪ Міське видання «Одесская жизнь»
Мультимедійний партнер: «Серцевина»
Поліграфічний партнер: друкарня «АЛЬФА ПРЕСС»
Інформаційна підтримка:
▪ «Easy Quizzy»
Організатор конференції «Еногастрономічний туризм - драйвер розвитку туристичних дестинацій»: Департамент культури та туризму Одеської міської ради
Організатори проєкту «Best Riedel glass for Odessa Black variety»:
▪ Компанія RIEDEL
▪ Корпорація MIRS - офіційний дистриб‘ютор RIEDEL в Україні
▪ Одеська Національна академія харчових технологій
▪ IKPMG Limited, Марія Каленська
Організатори симпозіуму OENOVITI International Network:
Одеська Національна академія харчових технологій, Україна
OENOVITI International Network, Бордо, Франція
Організатор конференції «Інноваційні інструменти у виноградарстві в умовах зміни клімату»: громадська спілка УКРСАДВИНПРОМ
Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua