Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Презентації » 2021 » Жовтень » 3 » Огляд ринку праці фармацевтів: очікування кандидатів та вимоги роботодавців

Розміщення новин компаній

Огляд ринку праці фармацевтів: очікування кандидатів та вимоги роботодавців

Традиційно компанія надає актуальну інформацію щодо вітчизняного ринку праці в галузі «Медицина та фармацевтика». На цей раз варто відзначити цікаву тенденцію: запити фармацевтів часто набагато скромніші, ніж пропозиції роботодавців.

Усереднені показники

У вересні середня заробітна плата фармацевтів по Україні, згідно з даними аналітики кадрового порталу grc.ua, становить 16 тис. гривень.

При цьому 38% роботодавців пропонують оклад трохи менше середнього – від 12,4 до 15,7 тис. гривень. Ще 35% роботодавців пропонують компенсацію до 18,9 тис. гривень.

Фармацевти, які працюють у містах мільйонниках та Києві, можуть розраховувати на компенсацію ще вище – до 22,2 тис. гривень (19% усіх актуальних вакансій), старші фармацевти та завідуючі аптеками можуть очікувати на компенсацію до 25,4 тис. гривень (5%). Ще 2% співробітників аптек можуть очікувати компенсацію понад 25,4 тис. гривень.

Запити кандидатів

Цікаво, що пошукачі роботи фармацевтами набагато скромніші у своїх очікуваннях. Так, більшість пошукачів згодні працювати за умови оплати від 8,3 до 13,6 тис. гривень/місяць. Ще 31% кандидатів, які відгукуються на пропозиції роботи фармацевтами, погоджуються на оклад до 18,9 тис. гривень.

На компенсацію до 24,3 тис. гривень розраховують 6% пошукачів. 12% фармацевтів узагалі погоджуються працювати за умови оплати до 8,3 тис. гривень. Найчастіше це люди без досвіду роботи фармацевтами, без медичної/фармацевтичної освіти та мешканці невеликих містечок. Фармацевти, які шукають роботу в Києві, розраховують на вищі оклади. Так, згідно з даними grc.ua, середній оклад фармацевтів у Києві становить 18,5 тис. гривень, що на 2,5 тис. гривень більше, ніж середня компенсація співробітників аптек по Україні.

З різним досвідом

Загалом, вакансії перекривають потребу в роботі на 200%. Фактично, один кандидат може обирати між пропозиціями кількох роботодавців.

Найбільше відкритих вакансій (81%) доступні кандидатам без досвіду роботи або з мінімальним досвідом до 1 року. Причина зрозуміла – чим менше досвід роботи, тим менша компенсація співробітника. 17% вакансій відкрито для пошукачів із досвідом роботи фармацевтами від року до трьох. Вакансій для більш досвідчених кандидатів практично немає – для пошукачів із досвідом роботи від трьох років відкрито лише 1% вакансій, для пошукачів із досвідом роботи від шести років також доступно лише 1% пропозицій про роботу фармацевтами.

При цьому досвід, який пропонують пошукачі-фармацевти, катастрофічно не збігається з очікуваннями роботодавців. Так, 41% кандидатів, які відгукуються на пропозиції роботи фармацевтами, мають досвід роботи від 6 років. Кандидатів із досвідом роботи від 3 до 6 років також чимало – 21%. Тоді як найбажанішої для роботодавців категорії – пошукачів без досвіду роботи або з мінімальним досвідом (до року) – лише 18%.

Навички та вміння фармацевтів

83% роботодавців категорії зазначили ділову етику як необхідну навичку для фармацевтів. Ще у 70% пропозицій про роботу зазначено проведення опитувань клієнтів. Також бажано мати критичне мислення (65% усіх актуальних вакансій категорії). Цікаво, що знання фармакології зазначили лише 9% роботодавців, водночас для 68% роботодавців важлива орієнтація на результат.
_______________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 562 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz