Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Тренинги » 2018 » Вересень » 5 » Siemens та «Львівська Політехніка» відкривають центр з підготовки технічної еліти України

Розміщення новин компаній

Siemens та «Львівська Політехніка» відкривають центр з підготовки технічної еліти України

4 вересня 2018 року в Національному університеті «Львівська Політехніка» відбулося урочисте відкриття навчально-наукового центру електроприводів та систем автоматизації за підтримки "Сіменс Україна". У заході взяли участь генеральний директор «Сіменс Україна» Мачей Зєліньскі, ректор Національного університету «Львівська Політехніка» Бобало Юрій Ярославович, а також професорський склад університету, представники міської адміністрації і керівники промислових підприємств Львівської області.

Новий навчально-науковий центр розташувався в головному корпусі Національного університету «Львівська Політехніка» у Львові. У центрі, оснащеному новітньою технікою автоматизації Siemens, будуть проводити лекції і лабораторно-практичні роботи для студентів 1-5 курсів навчально-наукового Інституту енергетики та систем керування «Львівської Політехніки». Таким чином, відкриття нового навчально-наукового центру сприятиме розширенню та покращенню технічної бази університету і допоможе студентам отримати практичний досвід роботи із системами управління технологічними процесами, електроприводами, системами дистанційного контролю і моніторингу, збору та аналізу даних від провідного технологічного концерну. Особлива увага приділятиметься шляхам запровадження цифрових рішень у сферах електроенергетики, електротехніки та електромеханіки.

«Подальший розвиток енергетичного ринку неможливо уявити без цифрових технологій. Створення надійних digital-систем, які дозволяють машинам самостійно змінювати шаблони задля підвищення ефективності виробничих процесів, зниження енерговитрат, прискорення виходу продуктів на ринок і забезпечення кібербезпеки, – це найважливіше і найвідповідальніше завдання, що стоїть перед інженерами в сучасних реаліях, – зазначив генеральний директор «Сіменс Україна» Мачей Зєліньскі. – Одна з цілей, яку ми переслідували, відкриваючи наш науково-навчальний центр у Львові, – сприяти нарощенню інтелектуального потенціалу українських інженерів: тут досвідчені викладачі готуватимуть молоді кадри міжнародного рівня».

«Сьогодні система освіти України має подолати кілька серйозних викликів. Один з них – потужний відтік студентів, які віддають перевагу навчанню у закордонних вузах, – зазначив ректор Національного університету «Львівська Політехніка» професор Бобало Юрій Ярославович. – Я впевнений, що активна співпраця провідних українських університетів і міжнародних компаній допоможе вирішити цю проблему: кращі студенти будуть зацікавлені навчатися і працювати в Україні, створюючи її успішне майбутнє як економічно, промислово та інтелектуально розвиненої держави».

У майбутньому Siemens планує відкрити аналогічні науково-технічні центри у навчальних закладах політехнічного спрямування у всіх містах-мільйонниках України.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 909 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz