Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Конференції, форуми та заходи » 2014 » Листопад » 11 » Сучасна світова торгівля – це перш за все правила і стандарти - експерти

Розміщення новин компаній

Сучасна світова торгівля – це перш за все правила і стандарти - експерти

«Сучасна світова торгівля – це перш за все правила та стандарти, система взаємодії. Той, хто вміє ними користуватися, - завжди виграє», - впевнені організатори семінару «Всесвітня світова система: сучасна діяльність СОТ та її вплив на бізнес», що відбувся у конференц-залі виставкового центру «Козак-Палац».

Захід був організований Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій у співробітництві з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Національною Радою Європи Швеції та Запорізькою торгово-промисловою палатою.

Головним питанням обговорення стали можливості допомоги українському бізнесу на шляху до впевнених позицій на міжнародному ринку.

- З одного боку, зрозуміло, що завдання виходу на ринок, боротьби у конкурентній боротьбі – це перш за все завдання, які має вирішувати бізнес. З іншого боку, сучасна торгівля – це система правил та інструментів, і якщо ми будемо знати, як ці інструменти використовувати, зможемо скористатися тими можливостями. що надає СОТ, Угода про асоціацію з ЄС, - відзначив голова Правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський, модератор ділового заходу у Запоріжжі.

У зустрічі взяли участь представники провідних промислових підприємств запорізького регіону, малого та середнього бізнесу, вищих навчальних закладів, державних органів влади та Запорізької торгово-промислової палати.
Зокрема, на обговорення були винесені питання переваг та викликів для бізнесу у контексті Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, механізмів захисту інтересів бізнесу в Світовій організації торгівлі, вплив торговельної політики на діловий клімат.

Як зазначив, Ігор Бураковський, Україна вже присутня на багатьох зовнішніх ринках. протягом 9 місяців 2014 року експорт до країн ЄС збільшився на 14%. Втім, питання не зводиться до того, «як і кому продавати», питання пов’язане насамперед з модернізацією, змінами регуляторного режиму.

Про необхідність розвитку експортно-імпортних відносин між Україною та ЄС говорив і швецький експерт з торговельної політики Петер Сталенгейм (працює в Національній палаті з торгівлі): «Швеція присутня в Україні: зокрема, дуже часто ми наводимо приклад компанії «Чумак». У той же час, важлива складова – це імпорт. Говорячи про Україну, насамперед, треба вирішити питання, як виробляти товари дешево – тоді вони будуть конкурентоспроможнішими на ринку ЄС.

Довідка:
Семінар був організований в рамках проекту «Торгова політика і практика в Україні». Мета – підвищення прозорості торгової політики і практики в Україні у контексті вимог Світової організації торгівлі і ЄС.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 1136 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz