Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Презентації » 2021 » Березень » 30 » Знайомство з новим директором Bayer в Україні: стратегія та плани компанії на вітчизняному фармацевтичному ринку

Розміщення новин компаній

Знайомство з новим директором Bayer в Україні: стратегія та плани компанії на вітчизняному фармацевтичному ринку

Олівер Гірліхс став новим генеральним і фінансовим директором Bayer в Україні в жовтні минулого року. Про те, які завдання стоять перед українським підрозділом німецького фармгіганта він розповів журналістам в ході прес-ланчу 12 березня.

Олівер Гірліхс віддав Bayer більше 30 років, починав кар'єру на позиції сорсера в 1991 році, згодом очолив відділ непрямих закупок Bayer в Мексиці, а пізніше - і відділ прямих закупок. В 2017 обіймав посаду керуючого та фінансового директора Bayer у Західній та Центральній Африці, а вже в 2020 році очолив і український підрозділ компанії.

Олівер дуже енергійний та відкритий, що приємно дивує з огляду на високу посаду. Він розповів, що дуже мріяв працювати в Східній Європі, тому як тільки компанія почала шукати нового директора для офісу в Україні одразу подав свою заявку.

Вayer-2020 – всі завдання виконано, хоча було не просто

Попри те, що фінансові результати компанії на глобальному ринку в минулому році були дещо затьмарені наслідками великої угоди про покупку компанії Monsanto, український підрозділ в цілому виконав поставлені перед ним завдання.

В 2020 році продажі Bayer в Україні склали 350 млн евро. Три чверті з цього прийшлося на аграрний напрямок, решту приніс фармацевтичний напрямок, зокрема, рецептурні препарати, та безрецептурний бізнес.

Основними сегментами ринку рецептурних препаратів для Bayer в Україні є кардіологія, жіноче здоров'я та офтальмологія.

«Компанія робить вагомий акцент саме на рецептурних препаратах, — пояснює Олівер, — завдяки цьому Bayer стабільно росте в своєму сегменті. За результатами минулого року в Україні ми зайняли 12 місце за продажами рецептурних ліків. За темпами росту ми випереджаємо ринок в цьому напрямі».

Минулий рік був складним для всіх компаній, як в світі, так і в Україні. Пандемія вносила свої корективи у кожен аспект бізнесу. Відчули вплив і в українському офісі Bayer. Перше півріччя 2020-го стало найскладнішим, оскільки просіли продажі, однак вже з другої половини року показники почали вирівнюватись.

Ця глобальна тенденція прослідковувалася не лише в Україні. Її пов'язують з різким обмеженням доступу пацієнтів до медичних послуг через карантин, що значно скоротило кількість лікарських призначень. Нині ситуація стабілізувалась, суттєвих проблем з продажами в перших двох кварталах 2021 аналітики не прогнозують.

Нині в безрецептурному портфелі компанії на нашому ринку налічується 13 брендів, 5 з яких - лідери у своїх категоріях за результатами минулого року.

«Супрадин®» - бренд №1, як в дорослому, так і дитячому сегменті.
«Реліф®» - лідер в категорії антигемороїдальних препаратів для топічного застосування.
«Бепантен®» - бренд №1 в категорії пелюшкового дерматиту в упаковках, і в грошах.
«Терафлекс®» - бренд № 1 в своєму сегменті в упаковках, і в грошах.
«Елевіт®» займає перше місце в своїй категорії, активно відновлюючи частку ринку з другого півріччя 2020 року.

Компанія продає в Україні і свій флагманський оригінальний рецептурний препарат «Ксарелто®», патент на який діє в нашій державі до 2025 року.

«Ксарелто®» використовується для лікування серцево-судинних захворювань, минулого року він приніс компанії близько 6,35 млрд доларів в усьому світі. Аналітики очікують, що «Ксарелто®» залишиться одним з основних активів компанії ще впродовж кількох років.

Коли чекати нових розробок?

Bayer нині фокусується на кількох основних напрямах в фармацевтиці. Ключовими в компанії вважають препарати для лікування онкологічних захворювань, а також розвиток генної та клітинної терапії. Велику увагу приділяють розробці препаратів для терапії серцево-судинних захворювань. Аби стрімко розвивати ці напрями, Bayer минулого року уклала ряд партнерських угод зі стартапами та компаніями, що займались інноваційними розробками у цих сферах.

Bayer також є партнером компанії CureVac та допомагає в створенні вакцини від коронавірусу. Оскільки CureVac не має власних виробничих потужностей, то Вауеr візьме на себе клінічні випробування вакцини та забезпечить виробництво і логістику, коли препарат буде готовий до виходу на ринок.

Нові розробки компанії мають вийти на ринок протягом найближчих років. Пан Гірліхс називає 2023 - 2024 роки – в цей період на полицях українських аптек з'являться нові препарати компанії Вауеr у кардіології, поточного року також очікуються новинки у безрецептурному портфелі.

COVID-19 як перевірка… на довіру

Епідемія також стала певним викликом компанії, адже потрібно було, по-перше, швидко і без втрат організувати дистанційну роботу для свого персоналу, а, по-друге, обрати нові ефективні методи комунікації з медиками. З обома завданнями компанія впоралась завдяки діджиталізації.

Олівер запевняє, що не без складнощів, але компанії вдалось зберегти постійний контакт з медиками. Тепер спілкування відбувається онлайн. Переїхали онлайн також конференції та медіа-заходи. Спочатку було трохи незвично та й соціальне дистанціювання довелося долати, але зрештою зберегли довіру і увагу лікарів.

Одним з важливих аспектів діяльності Bayer є соціальна місія компанії, наголошує пан Гірліхс: «Ми запустили чимало соціальних проєктів в різних сферах, від підтримки сільських громад та навчання молодих спеціалістів до благодійної допомоги в боротьбі з коронавірусом». В розпал епідемії Bayer направив 1 млн гривень на закупівлі засобів індивідуального захисту та медобладнання для лікарень Житомирської області.

Загалом позиції компанії в Україні Олівер Гірліхс оцінює як стабільні. Глобальний офіс поставив перед компанією серйозне завдання: досягти сталого розвитку та наростити позиції в Східній Європі, зокрема, і в Україні.
____________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 438 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz