Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Медіаринок, pr і реклама » 2020 » Березень » 20 » Як змінилася структура PR-послуг за останні 20 років

Розміщення новин компаній

Як змінилася структура PR-послуг за останні 20 років

Як відомо, комплексні PR-програми включають в себе цілий ряд піар-інструментів, так само просування в сфері Public Relations має досить широкий спектр піар-послуг, що надаються PR-агентствами. Фахівці Publicity Creating, виходячи зі свого досвіду реалізації середньострокових і довгострокових програм, проаналізували, як змінилась структура PR в Україні за останні 20 років: які PR-інструменти сьогодні використовуються більше, а які менше, в порівнянні з початком 2000-х років.

На початку 2000-х в структурі PR піар-матеріали в ЗМІ займали 45 - 50% (левова частка це публікацій - в друкованій пресі), прес-заходи - 25-30%, і корпоративні PR-заходи – 15 - 20%. Розробку і стратегічний консалтинг складали 3-5%.
Сьогодні структура PR-інструментів, істотно змінилася. Близько 35% складають піар-матеріали в ЗМІ (з них понад 90% - онлайн-ЗМІ), прес-заходи - до 15%, digital PR - близько 17%, розробка стратегічних продуктів - до 20%, корпоративні заходи - близько 13% .

«Зміни у списку затребуваних PR-інструментів спричинили за собою аналогічні зміни в структурі
послуг, які надають клієнтам PR-агентства. Кількісно, ​​найбільше зростання показали стратегічні комунікації та digital PR, але з урахуванням того, що на даний момент в digital PR обмежується тільки створенням контенту, можна зробити висновок, що якісно за останні два десятки років максимально виріс тільки стратегічний PR. Цей інструмент сьогодні дійсно затребуваний, особливо в секторі В2В", - зазначив Валерій Курейко, Директор Publicity Creating.

Нагадаємо, що за прогнозами Publicity Creating, зростання ринку комерційних PR в поточному році буде на рівні 7-12%, а його обсяг може скласти від 406 до 425 млн. грн. При цьому, найбільш динамічно розвиватиметься сегмент В2В (10-12% приросту в рік).
-----------------


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 423 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz