Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Медіаринок, pr і реклама » 2020 » Жовтень » 4 » Які PR-послуги користуються попитом у 2020 році

Розміщення новин компаній

Які PR-послуги користуються попитом у 2020 році

Якими PR-послугами цікавляться потенційні клієнти? PR агентство Publicity Creating підсумувало статистику звернень за 9 місяців 2020 року.

За результатами аналізу звернень за період *, найбільше запитів і звернень від потенційних клієнтів надійшло на розробку і впровадження комплексних комунікаційних програм (як середньострокових, так і довгострокових) - 37%. На другому місці за кількістю звернень - локальні піар-кампанії в ЗМІ та висвітлення подій - 25%. На третє місце вийшов консалтинг і PR-аудит - 21% від загальної кількості звернень.

При цьому, понад 27% від потенційних клієнтів, які звернулися в агентство, представляли іноземні або міжнародні компанії, відповідно, більше 70% - українські компанії, з яких найбільший інтерес до PR проявили фінансові структури, представники будівельної галузі, а також громадські організації та культурні проекти .
«Пандемія коронавирусу змінила всі маркетингові плани, і це не могло не позначитися на рекламній і PR-галузі. В області PR клієнти діють за 3 основними

сценаріями: перший - скасувати всі активності і «перечекати» кризу, другий - продовжити лише найнеобхідніші активності, третій - скористатися новими можливостями в PR-просуванні, котрі з'явилися з введенням карантину і скороченням маркетингових і піар активностей конкурентів. Зайве уточнювати, що компаній, що діють за першим сценарієм - більшість, а по третьому - досить невелика кількість », - каже Руслана Плис, Account Director Publicity Creating.

«Як не парадоксально, криза відкрила перед багатьма компаніями і цілими галузями нові можливості - згадаймо хоча б бум на ринку поштового та кур'єрської доставки або багаторазове збільшення продажів предметів особистої гігієни. Навіть у тих, хто постраждав від кризи більше за всіх, є шанс вийти з неї сильнішими. Наприклад, організатори виставок або тренінгів можуть генерувати і запровадити абсолютно нові формати участі в своїх заходах, і навіть отримати з цього додаткові вигоди », - вважає Валерій Курейко, Директор Publicity Creating.

«Показово, що саме зараз консалтинг і PR-аудит вийшли на третє місце за кількістю звернень - таке спостерігається вперше за останні 15 років. Ці послуги дійсно стали більш затребувані, адже криза - це вдалий час для того, щоб оперативно розібратися в ситуації, отримати незалежну оцінку та корисні рекомендації від досвідчених фахівців. Будь-яке невірне рішення обходиться в кризу набагато дорожче, ніж у звичайній ситуації. Крім того, у багатьох виникає потреба в перегляді своїх маркетингових інструментів, каналів продажів і цільових аудиторій, а також коригування продуктової лінійки і в уточненні позиціонування », - зазначає Руслана Плис.

Експерти Publicity Creating також відзначають, що з введенням карантину у замовників посилилося бажання обійтися силами своїх співробітників. Але є і зворотна тенденція - в умовах, коли багато працівників скорочені або працюють дистанційно, і немає часу на тривалу розробку або впровадження, підключення зовнішнього фахівця або команди агентства більш ефективно для вирішення актуальних завдань.

Що стосується продуктів і послуг, котрі менш затребувані, то логічно, що це все види оффлайн-заходів, включаючи і прес-заходи Також істотно знизилася піар-активність з боку старт-апів. Навпаки, збільшилася потреба в зв'язках з «внутрішньої» громадськістю (перш за все, з партнерами по маркетинговому ланцюжку), в якісних текстах для корпоративних майданчиків (корпоративні сайти, сторінки в соцмережах), а також в проведенні різних опитувань і впровадженні інших форм зворотного зв'язку.

* Було проаналізовано 52 якісних ліда, що надійшли в компанію по різних каналах за період січень-вересень 2020 р
-----------------


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 634 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz