Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Маркетинг » 2021 » Листопад » 14 » МІФИ ТА ХИТРОЩІ. ЧАСТИНА ПЕРША: МАРКЕТИНГ - ВІДОМІ ЛЮДИ ТА ПРОДАЖІ

Розміщення новин компаній

МІФИ ТА ХИТРОЩІ. ЧАСТИНА ПЕРША: МАРКЕТИНГ - ВІДОМІ ЛЮДИ ТА ПРОДАЖІ

Сьогодні маркетинг оповитий сотнями, якщо не тисячами міфів. Деякі з них, на кшталт «День святого Патріка – вигадали маркетологи» не витримують жодної критики, проте, є і досить реальні міфи та хитрощі, на які йдуть маркетологи задля досягнення своїх цілей.

Про один з най поширеніших прийомів і піде мова у цій статті, а саме про залучення популярних людей до рекламних компаній тих, чи інших продуктів.

Сам по собі цей хід не новий, згадати хоча б рекламу піци Pizza Hut, де у головній ролі зіграв не хтось, а колишній президент СРСР Михайло Горбачов за яку, до слова, пану Горбачову заплатили $1 000 000.

У сучасних реаліях залучення celebrity стало мало не must have для українських брендів. Але яку ціль мають на меті компанії запрошуючи зірок у рекламні ролики? Мало не хрестоматійним визначенням цих дій є наступне: залучуючи відомих людей, зірок або лідерів думок, виробники товару або надавачі послуг наймаються скористатись лояльною до зірки аудиторією з метою продажу своїх товарів чи послуг.

Іншими словами: запрошуючи зірку у рекламний ролик бренди намагаються скористатись популярністю зірки для того, щоб продати свої товари фанатам тої самої зірки.

Але постає питання – чи дієвий цей інструмент маркетингу? Виміряти ефективність залучення відомих представників суспільства до рекламних компаній фактично неможливо, адже це ні що інше ніж маніпулятивний інструмент.

Довіряти чи ні такій рекламі – вирішувати кожному окремо, ми лише констатуємо, що кожний рекламний ролик з відомими особами носить характер маніпуляції за рахунок популярності конкретної персоналії. Варто також відзначити, що зірки не несуть відповідальність за якість товарів та умови послуг які вони рекламують.
_________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 1006 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz