Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Маркетинг » 2021 » Листопад » 11 » Місто Харків отримав статус креативного міста ЮНЕСКО у номінації «Музика»

Розміщення новин компаній

Місто Харків отримав статус креативного міста ЮНЕСКО у номінації «Музика»

8 листопада 2021 року у місті Парижі (Франція) оголосили про залучення до мережі ЮНЕСКО Creative Cities Network 49 міст з різних країн світу.

Місто Харків отримав перемогу та долучився до Мережі креативних міст ЮНЕСКО як місто музики. Заявка Харкова отримала підтримку від міст-побратимів та партнерів.

Мережа креативних міст ЮНЕСКО (UNESCO Creative Cities Network) створена у 2004 році з метою сприяння співпраці з містами, які визначили креативність як стратегічний фактор для свого сталого розвитку.

На сьогоднішній день 295 міст з 90 країн складають цю мережу, де творчість та культурна індустрія є центром планів розвитку на місцевому рівні та аспектом співпраці на міжнародному рівні.

"Ми закликаємо всіх співпрацювати з державами для зміцнення міжнародного співробітництва між містами, які ЮНЕСКО бажає просувати" – каже Генеральний директор ЮНЕСКО Одрі Азуле.

Приєднуючись до Мережі, міста зобов’язуються ділитися своїми найкращими практиками та розвивати партнерські стосунки з громадським та приватним секторами. Титул міста-члена Мережі креативних міст є іміджевою та репутаційною перевагою, надає можливості для спільних міжміських і міжнародних проектів, обміну досвідом та навчання на кращих практиках, дає змогу залучати міжнародну фінансову допомогу.

Приєднання до Creative Cities Network – це довготривале зобов’язання. Міста-члени мають представити реалістичний план дій, включно з конкретними проектами та ініціативами у певній сфері, які мусять бути втілені протягом наступних 4 років. Міста-члени Мережі визнають важливість сталого та інклюзивного розвитку міст, тому зобов'язуються посилювати роль культури і креативності для реалізації Порядку денного у сфері сталого розвитку до 2030 року.

У червні місяці Харківська міська рада подала заявку на участь у Конкурсі Мережі креативних міст ЮНЕСКО. З метою продемонструвати потужний потенціал міста у сфері музики та показати «Як звучить Харків?».

Наше місто звучить однаково з любов’ю та натхненням у серцях харків’ян та гостей міста. Харків і його мешканці люблять музику настільки, що нею пронизані офіційні заходи та молодіжні ініціативи, виступи музикантів із всесвітньо відомими іменами та перформанси представників вуличних культур.

Музичний Харків звучить у найкращих парках, нових світломузичних фонтанах, на фестивалях вуличної музики, рок-фестивалях, джазових фестивалях, фестивалях класичної музики, етно-фестивалях, фестивалях електронної танцювальної музики.

Харків має розвинену музичну інфраструктуру, найбільш визначними об’єктами якої є Харківська філармонія, Харківський національний академічний театр опери та балету імені М.В. Лисенка, Харківський академічний театр музичної комедії, величезна кількість музичних шкіл і шкіл мистецтв, спеціалізовані вищі навчальні заклади, сучасні майданчики для музичних фестивалів і концертів. Наше місто унікальне своїми мультикультурними надбаннями і має багаті давні традиції народного фольклору. Це все доповнює надзвичайно багатий і різноманітний спектр асоціацій, агентств, ансамблів та артистів. Харків славиться чудовими оркестрами, що працюють у різних жанрах, найяскравішим представником яких є культовий проєкт Prime Orchestra – перший приватний оркестр, який виконує «іншу класику», родоначальник нового формату sympho show, що поєднав у собі всі сучасні музичні напрямки і класичну основу симфонічного оркестру. Prime Orchestra став музичним амбасадором сучасного Харкова і представляє місто в усьому світі.

Місто працює над проєктом Стратегії розвитку міста Харкова до 2030 року, в якій зроблено акцент на підтримці й розвитку сектора креативної економіки з метою перетворення міста на більш комфортне, стійке, інклюзивне та стабільне. На постійній основі безкоштовно проводяться заходи, спрямовані на підтримку креативних індустрій, а саме: фестивалі креативних індустрій Create Kharkiv, воркшопи для представників сфери креативних індустрій та навчальні програми в музичній сфері та багато іншого.

Довідка. У 2015 році Львів отримав статус креативного міста ЮНЕСКО у номінації «Література» та став першим в Україні містом, що ввійшло до Мережі. Одеса другою у 2019 році з українських міст долучилася до всесвітньої Мережі креативних міст ЮНЕСКО як місто літератури.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 953 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz