Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Різне » 2020 » Квітень » 21 » Вчені ХПІ записали відеоуроки «Слідами Чорнобиля»

Розміщення новин компаній

Вчені ХПІ записали відеоуроки «Слідами Чорнобиля»

Напередодні Міжнародного Дня пам’яті про трагедію на Чорнобильській АЕС, викладачі НТУ «ХПІ» у співпраці з освітньою платформою «На урок» реалізували навчально-мотиваційний міждисциплінарний проект «Слідами CHORNOBYL».

Це — цикл відеоуроків, які розкривають тему Чорнобильської катастрофи, а також націлені на розвиток компетенцій та наукового світогляду в повсякденному житті у школярів і вчителів. Серед напрямів лекцій — ядерна фізика, хімія, екологія, охорона праці, альтернативна енергетика, історія науки і техніки.

Головна ідея проекту — на прикладі загальновідомої історичної події (катастрофи на Чорнобильській АЕС) вивчити комплекс явищ з точки зору фізики, екології, хімії, енергетики, історії, і мотивувати школярів до вивчення природничих, математичних, інженерних дисциплін.

Викладачі ХПІ підготували 7 лекцій:

— «Слідами Чорнобиля: Історія і сучасні виклики»,
— «Слідами Чорнобиля: Ядерна енергетика — в пошуках джерел енергії»,
— «Слідами Чорнобиля: Охорона праці та цивільний захист на АЕС»,
— «Слідами Чорнобиля: Чорнобильська катастрофа та її екологічні наслідки»,
— «Слідами Чорнобиля: Хімічні методи локалізації наслідків радіаційного забруднення, дезактивація об’єктів»,
— «Слідами Чорнобиля: Альтернативна енергетика: сонце, вітер, вода»,
— «Слідами Чорнобиля: Ядерна фізика та фізика реакторів».

Відео доступні за посиланням: https://bit.ly/slidamy-CHORNOBYL

Крім відеолекцій, до проекту «Слідами CHORNOBYL» входять: навчальний посібник для вчителів, розроблений викладачами ХПІ, і презентації за темами лабораторних робіт відеоуроків. Їх можна переглянути за посиланням: http://bit.ly/posibnyk-CHORNOBYL

Ці матеріали допоможуть вчителям різних предметів створювати об’єднані заходи, в ході яких учням доведеться застосовувати знання відразу з кількох предметів (фізики, хімії, математики, географії, та ін.).
Викладачі Харківського Політеху разом з освітньою платформою «На урок» також підготували для учнів 9-11 класів Всеукраїнський онлайн конкурс «Слідами Чорнобиля». Він триватиме до 10 травня 2020 року.

Довідка:

26 квітня — Міжнародний день пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи, яка сталася в цей день, в 1986 році. Вона стала найбільшою в світі техногенною катастрофою — в результаті вибуху 4-й реактор Чорнобильської АЕС був повністю зруйнований, а викинуті в атмосферу радіоактивні речовини були рознесені повітряними потоками на значні території багатьох держав: України, Росії, Білорусі та ряду країн Європи, які зазнали радіоактивного забруднення, а мільйони людей отримали радіоактивне опромінення. Навколо місця аварії була створена 30-кілометрова зона відчуження, яка існує і дотепер.

Навчальний посібник вчених НТУ «ХПІ» «Слідами Chornobyl» в 2019 році виборов золоту медаль і диплом в номінації «Видання підручників та навчальних посібників нового покоління» на щорічній Міжнародній спеціалізованій виставці «Освіта та кар’єра — День студента 2019». Книга видана в рамках освітнього проекту «Слідами Chornobyl» і спрямована на вчителів природничих дисциплін загальноосвітніх шкіл. Автори: Є.І. Сокол, К.О. Мінакова, О.П. Лазуренко, О.Л. Сінческул, І.О. Лаврова, О.В. Шестопалов, О.І. Ільїнська, Р.В. Зайцев, С.А. Радогуз, С.О. Петров, Р.С. Томашевський.
_____________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 876 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz