Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Маркетинг » 2020 » Травень » 13 » ВВП України за прогнозом ЄБРР у 2020 році впаде на 4,5%

Розміщення новин компаній

ВВП України за прогнозом ЄБРР у 2020 році впаде на 4,5%

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) прогнозує падіння ВВП України на 4,5% в 2020 році. Такі дані опублікував ЄБРР, пише видання 112.ua.

"ВВП України впаде на 4,5% у 2020 році внаслідок глобальних потрясінь, пов'язаних з коронавірусом. Банк очікує, що економіка України відновиться до 5% у 2021 році", - сказано в повідомленні.

У доповіді ЄБРР про регіональні економічні перспективи відзначається висока вартість рефінансування боргу на міжнародних фінансових ринках для України.

У фінансовій організації уточнили, що поєднання скорочення зовнішнього та внутрішнього попиту через заходи громадського здоров'я, вжиті для стримування поширення коронавірусу, позначилося на секторах виробництва і послуг.

"Макрофінансові основи залишаються відносно сильними і здатні поглинати зовнішні шоки при рекордно високому рівні іноземних резервів і низькій обліковій ставці протягом шести років", - зазначили в ЄБРР.

У доповіді також сказано, що економіки в регіонах ЄБРР можуть скоротитися в середньому на 3,5% цьогоріч, а в 2021 році можливий відскок на 4,8%.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 508 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz