Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Послуги » 2019 » Червень » 20 » Бізнес в кредит: як рітейлу отримати позику від ЄБРР

Розміщення новин компаній

Бізнес в кредит: як рітейлу отримати позику від ЄБРР

Не завжди складаються умови для отримання кредиту в комерційних банках. Компанії роздрібної торгівлі часто потребують вливання коштів для розвитку або нормалізації бізнесу. Один зі способів - закордонні інвестиції, а останнім часом для них найоптимальнішим джерелом є Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР). Проте виконати всі умови може далеко не кожен підприємець. Проте виконати всі умови може далеко не кожен підприємець. EDI-провайдер EDIN ділиться інформацією, що потрібно зробити, аби отримати фінансову допомогу.

Яким компаніям виділяють гроші

Підприємство може отримати кредит у разі, якщо воно не замішане ні в яких скандалах, власник або акціонери не мають ніяких зв`язків з державними органами. Також бюджетним надходженням не підлягають компанії з реалізації тютюну та алкоголю, якщо це основний вид продажів. Проект має бути з обгрунтуванням економічної необхідності та мати успішний досвід .

Якщо компанія просить кредит на закупівлі, то навряд ЄБРР його надасть, скоріше порадить звернутися до звичайного банку. В основном кошти надають для розширення бізнесу, покупки виробництв або земель, а також створення дистрибуції.

Щоб отримати гроші необхідно: скласти чіткий бізнес-план з розрахунками фінансових обмежень проекту, бізнес без закредитованості, підприємництво в рамках чинного законодавства та аудит звітності.

Які умови фінансових надходжень ЄБРР

Спершу підприємство звісно ж звертається в банк і у випадку погодження між сторонами підписується мандатна угода. Далі фахівці банку детально вивчають та будують фінансову модель, відвідують офіс компанії, аналізуючи внутрішні бізнес-процеси. Після розраховується фінансовий результат на відповідний термін надходження кредитних коштів. Всі ці процеси визначають ставки, терміни та графік погашення кредиту. Часто стається так, що ЄБРР надає лише 40% від затребуваної суми або ділить її навпіл між собою та позичальником.

Важливим моментом отримання кредиту є індивідуальний підхід до кожного підприємства щодо відсоткової ставки та об`єктів застави. Лише державним проектам пропонується +1%, а компаніям, що бажають отримати кредит, зачасту нічого заставити крім обладнання, бо більшість приміщень орендовані. В будь-якому випадку, банк шукає прийнятні варіанти активів, які можуть відповідати заставі.
-----------------


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 454 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz