Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Послуги » 2019 » Вересень » 16 » Енергоефективні та зручні дитячі садочки та школи у Києві

Розміщення новин компаній

Енергоефективні та зручні дитячі садочки та школи у Києві

Більшість шкіл та дитячих садків Києва, столиці України, були побудовані ще за радянських часів - понад 28 років тому. Ці будівлі не відповідають сучасним стандартам, особливо з точки зору енергоефективності. Це означає високе споживання енергії для обігріву будинків, а в багатьох приміщеннях - дуже низьку температуру.

Для вирішення цієї проблеми Київська міська державна адміністрація розпочала співпрацю з Північною екологічною фінансовою корпорацією (далі - НЕФКО), яка фінансує широкий спектр проектів з енергоефективності в країнах Центральної та Східної Європи, включаючи Україну. Метою було впровадження заходів з енергоефективності більше ніж в 300 громадських будівлях, насамперед дитячих садках та школах.

Реалізація заходів з енергоефективності у рамках проекту «Термосанація» у бюджетних установах міста Києва розпочалась у 2014 році. Одним з важливих факторів для ефективної реалізації цього масштабного проекту є те, що відповідальність за нього була покладена на комунальне підприємство «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях м. Києва» (GVP), що спеціалізується на енергоефективності.

Загальний бюджет проекту становив 8,77 млн ​​євро, з них 5 млн євро - кредит від НЕФКО, 2,27 млн ​​євро - з місцевого міського бюджету, а грант у 1,5 млн євро був наданий Східноєвропейським партнерством з питань енергоефективності та довкілля. Була також надана додаткова технічна допомога від Швеції (344 000 євро) та Агентства США з міжнародного розвитку (500 000 євро).

В рамках проекту були вжиті заходи щодо підвищення енергоефективності більше ніж в 300 муніципальних будівлях. Основна увага приділялася дитячим садкам з аномально високим споживанням енергії через  зношеність систем опалення. 17 дитячих садків провели повну теплову модернізацію, 33 навчальні заклади отримали нове світлодіодне освітлення, а також у всіх закладах були реконструйовані (у 256 будівлях), або встановлені нові (у 26 будівлях) індивідуальні  теплові пункти.

«Цей проект перевершив усі очікування, і в той же час був реалізований у межах бюджету. Викиди СО2 зменшено на 11 000 тон щорічно, на 3 000 тон більше, ніж за попередніми оцінками, а споживання тепла зменшилось на 40 000 гігакалорій - це на 10 000 гігакалорій більше, ніж планувалось», - розповів Ульф Бойо, старший менеджер з інвестицій НЕФКО.

Моніторинг результатів проекту показує, що проект призвів до величезної економії витрат на споживання енергії у період між 2015 та 2018 роками, які склали 100 млн грн (3,4 млн євро). Загалом проект приніс користь 140 000 дітям та працівникам навчальних закладів в Києві, оскільки будівлі стали зручніші та покращилось навчальне середовище.

«Крім зменшення споживання енергії, важливо підкреслити, що ці роботи - ремонт фасадів, заміна вікон, встановлення систем рекуперації повітря- подовжують термін експлуатації будівель приблизно на 30 років», - говорить Дмитро Науменко, директор Департаменту житлово-комунального господарства міста Києва. Успіх завершеного проекту в Києві заклав основу для подальшого впровадження енергоефективності в місті та послужив тестовим майданчиком для законодавства про енергетичні контракти.

Наразі розробляється новий масштабний проект з енергоефективності з містом Києвом, до якого входитиме близько 450 громадських будівель - дитячих садків, шкіл та інших закладів. Ремонт індивідуальних підстанцій опалення в цих громадських будівлях принесе користь ще 180000 дітям та працівникам в навчальних закладів Києва. Загальний бюджет цього проекту складе 7,25  млн ​​євро.

«Ми налагодили дуже хорошу співпрацю з Київською міською адміністрацією, і за допомогою цих двох проектів буде модернізована теплорегуляція в більшості громадських будівель Києва. Це можливо завдяки зобов'язанню міста Києва відремонтувати будівлі та покращити умови навчання та одночасно досягти значного позитивного ефекту для довкілля», - наголошує Ульф Бойо.

 

Про КП «ГВП»

Комунальне підприємство «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях міста Києва» (КП «ГВП») було створене на підставі розпорядження виконавчого органу КМДА (Київської міської державної адміністрації) від 08.07.1999 № 1119 від 08.07.1999 з метою забезпечення реалізації проектів з енерго- та ресурсозбереження, а також експлуатації, обслуговування та ремонту енергетичного обладнання бюджетних установ. http://kyivesko.com.ua

Про NEFCO

NEFCO - це міжнародна фінансова організація, створена в 1990 році п'ятьма північними країнами Північної Європи: Данією, Фінляндією, Ісландією, Норвегією та Швецією, з метою позитивного та економічно-ефективного впливу на клімат і довкілля. Орієнтуючись на малі та середні проекти з відчутними результатами, NEFCO є ефективним партнером для урядів, інших донорів та замовників. За роки діяльності NEFCO профінансував понад приватних та державних 1000 проектів у різних сферах у 80 країнах, надаючи пріоритетне значення проектам у Східній Європі, Балтійському морю, Арктиці та регіону Баренцового моря. Штаб-квартира NEFCO знаходиться в Гельсінкі, Фінляндія. Більше інформації про НЕФКО на сайті www.nefco.org.

_____________________________




Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 519 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz