Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Різне » 2020 » Березень » 17 » ХПІ уклав два великі договори з Магдебурзьким університетом

Розміщення новин компаній

ХПІ уклав два великі договори з Магдебурзьким університетом

Загальний договір про співпрацю і договір про подвійні дипломи для магістерських програм за напрямами «електротехніка» і «машинобудування» були підписані в рамках візиту делегації з Німеччини до НТУ «ХПІ». У складі делегації Магдебурзького університету Отто фон Геріке: ректор вишу Єнс Штракелян (Jens Strackeljan), професори — Мартін Вольтер (Martin Wolter), Ульріке Штайнманн (Ulrike Steinmann). Крім того, представники Німеччини познайомилися з ХПІ, Німецьким освітнім центом вишу, прочитали лекції для студентів.

Підписання договорів відбулося за участю ректора НТУ «ХПІ» Євгена Сокола, проректорів вишу Андрія Марченка та Геннадія Хрипунова, директора Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки Романа Томашевського, керівника Німецького освітнього центру Дениса Мєшкова, начальника міжнародного відділу вишу Олександра Гончарова.

«Магдебурзький університет займає особливе місце в житті ХПІ — він зробив величезний внесок в розвиток і становлення економічного факультету в НТУ «ХПІ», і сьогодні ми досягли в цьому напрямі значних результатів. Крім того, вже багато років в нашому виші працює Німецький технічний факультет (зараз — Німецький освітній центр). Це означає, що ми орієнтуємося на Німеччину і німецькомовні країни. Крім того, німецька служба DAAD співпрацює з ХПІ і виш регулярно відвідують німецькі лектори, які проводять заняття для студентів Політеху. Тому я не сумніваюся, що і в подальшому ми будемо активно співпрацювати, і розширювати нашу роботу в багатьох напрямах», — зазначив ректор ХПІ Євген Сокол.

«Я дуже радий, що з’явилася можливість приїхати в ХПІ. Чудово, що ми розвиваємо ще більше напрямів співпраці. Мене вразило те, як працює Німецький освітній центр, причому, незалежно від інших факультетів. Під час обговорення подальшої співпраці були порушені різні теми, перспективною є тема науки. Можливо, ми будемо розширювати кооперацію за рахунок наукових проектів між університетом, оскільки Німеччина та інші європейські фонди дозволяють розвивати наукові дослідження. Думаю, нам вдасться це все успішно реалізувати», — підкреслив ректор Магдебурзького університету Отто фон Геріке Єнс Штракелян.

Крім того, під час візиту німецької делегації в ХПІ, професори Магдебурзького університету Мартін Вольтер і Ульріке Штайнманн прочитали лекції на тему «Основи електричної енерготехніки і вимірювальних систем». Слухачами були студенти НТУ «ХПІ», КПІ ім. І. Сікорського, Донецького національного технічного університету (ДонНТУ, зараз розташований у м.Покровськ).

За словами керівника Німецького освітнього центру ХПІ Дениса Мєшкова, в травні в Харківському Політеху заплановано проведення відбіркового конкурсу серед студентів для проходження мовних курсів, виробничої практики, включеного навчання в магістратурі Університету ім. Отто фон Геріке в Німеччині в рамках програми німецької служби академічних обмінів DAAD. А на вересень — лекції викладачів цього німецького вишу для студентів ХПІ за напрямом машинобудування.

Візит делегації Магдебурзького університету Отто фон Геріке в НТУ «ХПІ» відбувся з 10 по 13 березня 2020 р.

Довідка:

Загальний договір про співпрацю передбачає: розширення роботи в галузі освіти, наукових досліджень, реалізацію різних програм академічних обмінів (студентами, випускниками, аспірантами, науковими співробітниками, викладачами), співпраця в двосторонніх і багатосторонніх наукових програмах/проектах, участь в конференціях, симпозіумах, семінарах, обмін інформацією, матеріалами, а також розвиток інших напрямів, цікавих для обох університетів.

Договір про подвійні дипломи дає можливість студентам ХПІ, які навчаються за напрямами електротехніки та машинобудування, отримати магістерську освіту одночасно в двох вишах — НТУ «ХПІ» та Університеті Отто фон Геріке. Щоб стати учасником цієї програми потрібна хороша успішність у навчанні зі своєї спеціальності, а також знання німецької мови на рівні В2 (наявність сертифіката TestDaF). Особливість цієї програми в тому, що студенти в першому семестрі магістратури навчаються в ХПІ, у другому — в Магдебурзі, а третій семестр на вибір. На час навчання студентам виплачується стипендія від Німецької служби академічних обмінів (DAAD).

Магдебурзький університет Отто фон Геріке вже більше 50-ти років співпрацює з різними кафедрами і факультетами ХПІ. Завдяки спільній роботі, тільки за останні 15 років більше 50-ти студентів спеціальності «Комп’ютерна механіка» отримали стипендію Леонарда Ейлера і пройшли місячне стажування в Німеччині. Багато з них були запрошені до аспірантури німецьких університетів, захистили дисертації і отримали престижну роботу на промислових підприємствах і в наукових установах Європи.
______________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 560 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz