Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Послуги » 2021 » Вересень » 24 » Майже 80% українських коворкінгів використовують власні застосунки

Розміщення новин компаній

Майже 80% українських коворкінгів використовують власні застосунки

У 78% локацій гнучких офісів використовують власні мобільні застосунки, метою яких є покращення загального досвіду резидентів та налагодження якісної взаємодії між клієнтами та менеджментом таких просторів.

«В переважній більшості коворкінгів активно використовують різноманітні технології — програмне забезпечення (CRM, коворкінг-платформи, платіжні системи тощо) та «залізо» (СКУДи, Wi-Fi). Це демонструє достатньо складний рівень бізнес-процесів та характеризує їх як інноваційні», — йдеться у першому всеукраїнському дослідженні ринку коворкінгів та гнучких офісів.

Згідно з отриманими даними, 46% опитаних локацій для управління простором та автоматизації бізнес-процесів використовують платформу andcards. Частина респондентів заявила, що користується іншими популярними рішеннями для коворкінгів, такими як OfficeRnD. На противагу їм — 37% найближчим часом не планують покращувати свою операційну діяльність за допомогою зазначеного програмного забезпечення.

Таким чином більшість коворкінгів в Україні має на меті надавати найкращий сервіс резидентам і вбачає у мобільних платформах перспективні можливості просування в умовах глобального тренду на віддалену та гібридну роботу, а також збільшення попиту на послуги коворкінгів.

«З-поміж сфер бізнесу, ІТ є найбільшим користувачем гнучких офісів. Така тенденція сформувалась на ринку ще в 2018-2019 роках, зважаючи на стрімкий ріст ІТ-сектору. Компанії в сфері інформаційних технологій часто орендували коворкінги для своїх команд, тому власне зазначений сектор виявився краще підготовленим до змін, спричинених пандемією», — зазначається у дослідженні.

Разом з тим, у структурі користувачів коворкінг-просторів та гнучких офісів зростає частка великих компаній. Наразі вона знаходиться на рівні 11%, проте відзначається тенденція до зростання попиту на послуги з боку корпоративних клієнтів. Основну частку складає середній бізнес, а саме 35%. Своєю чергою, мале підприємництво та стартапи займають по 20% відповідно.

Ринок коворкінгів та гнучких офісів в Україні, зокрема в Києві, активно зростає упродовж останніх 4 років. За підрахунками CBRE Ukraine, станом на серпень 2021 року загальна пропозиція коворкінгів склала 96 000 кв. м, що становить 4,9% від загального об’єму якісних офісних площ на ринку.

Про дослідження

У дослідженні взяли участь оператори коворкінгів та гнучких офісів з усієї країни, загальна площа яких складає 70 000 кв. м. Щодо географічної структури — вони розташовані в Києві, Одесі, Дніпрі та Львові. Серед респондентів, 90% є українськими локаціями та 10% — міжнародними.

Дослідження проходить у партнерстві Асоціації коворкінгів України з консалтинговою компанією у сфері комерційної нерухомості CBRE Ukraine, платформою для коворкінгів andcards, Українським клубом нерухомості (URE Club) та комунікаційним агентством Kana PR.

Результати дослідження були презентовані в межах конференції Coworking Ukraine. У гостей була можливість дізнатися від лідерів ринку про ефективне управління локаціями, побудову дружнього та дієвого ком’юніті, кейси масштабування бізнесу. Конференція завершилась нагородженням переможця в рейтингу «Народний Коворкінг», який організовано за участі видання dev.ua.
_______________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 567 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz