Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Різне » 2020 » Лютий » 17 » МАУ закладає сквер пам’яті пасажирів і екіпажу рейсу PS752

Розміщення новин компаній

МАУ закладає сквер пам’яті пасажирів і екіпажу рейсу PS752

У понеділок, 17 лютого, за ініціативою авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України» на території Міжнародного аеропорту «Бориспіль» закладено сквер пам’яті жертв авіакатастрофи літака МАУ 8 січня 2020 року в Тегерані.

Урочиста церемонія встановлення меморіального каменю на місці, де незабаром буде відкрито сквер і монумент пам'яті, відбулася за участю родин та близьких загиблих українців, Міністра закордонних справ України Вадима Пристайка, Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, представників дипломатичних місій країн, що також втратили громадян, – Надзвичайного і Повноважного посла Об'єднаного Королівства Великої Британії і Північної Ірландії в Україні пані Мелінди Сіммонс; Консула, Другого Секретаря Посольства Королівства Швеції в Україні пана Андреаса Едервальда; Надзвичайного і Повноважного посла Ісламської Республіки Афганістан в Україні пана Сарадара Мохаммада Рахмана Огли; офіційних представників Посольства Канади і Канадської поліцейської місії в Україні, – а також співробітників МАУ і аеропорту «Бориспіль», співзасновників і членів наглядової ради благодійного фонду «Безпечне небо», представників державних органів і громадських організацій України.

«Я хочу схилити голову в скорботі за всіма загиблими цього рейсу, – зазначив Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко. – Цього не повинно було б статися ніколи, цього не повинно було статися в світі, де існує право та закон. Ми активно працюємо над тим, щоб відновити справедливість і притягнути винних до відповідальності. Ми вимагатимемо справедливої компенсації за цю трагедію».

«Сьогодні минає 40 діб з трагічної втрати 176 життів в небі Ірану, – зазначив президент МАУ Євгеній Дихне. – У цю сумну дату ми в МАУ вирішили розпочати будівництво меморіального скверу, аби вшанувати пам’ять пасажирів і екіпажу рейсу PS752. Щиро дякую всім, хто розділив з нами цей важливий момент, хто підставив плече, хто підтримав нас у найважчий час».

Згодом на місці меморіального каменю буде встановлено монумент, створений за результатами відкритого конкурсу серед українських скульпторів.

«Всі, хто пов’язав своє життя з авіацією, – одна велика родина. І 8 січня в цій родині сталося страшне горе, – зазначив генеральний директор Міжнародного аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін. – Ми сумуємо разом з нашими друзями і колегами з МАУ, з родинами загиблих і з усім світом та вважаємо за необхідне увічнити пам'ять про людей, що стали жертвами найбільшої в історії України авіаційної трагедії».

Також за ініціативою громадських діячів України заснований благодійний фонд «Безпечне небо», метою якого є, в тому числі, збір коштів на підтримку родин екіпажу і пасажирів-українців рейсу PS752, всебічне інформування громадськості щодо перебігу розслідування причин трагедії, а також ініціювання реальних кроків щодо забезпечення безпеки цивільних перельотів в Україні і світі.
________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 338 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz