Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Послуги » 2018 » Грудень » 22 » Секс, підлітки, Telegram: в Україні запустився освітній бот для тінейджерів Solomia Teen

Розміщення новин компаній

Секс, підлітки, Telegram: в Україні запустився освітній бот для тінейджерів Solomia Teen

Путівник менструальним циклом Solomia.Today спільно з проектом «Я зможу!» Фонду Олени Пінчук запустили телеграм-бот для підлітків Solomia Teen. З його допомогою тінейджери отримають знання не тільки про те, що відбувається з їх тілом протягом менструального циклу, але й про секс, відносини, булінг, гендерну ідентичність, про свої права і способи їх захистити.

Навіщо бот, якщо сучасні підлітки можуть загугли відповідь на будь-яке питання, хоч про секс, хоч про висадку на Марс? Вони так і роблять, але далеко не завжди інформація з інтернету буває достовірною. У мережі можна наштовхнутися на неправдиву, перекручену і тому небезпечну інформацію, яка заснована на міфах, застарілих даних, елементарній некомпетентності онлайн-експертів. Команди Solomia Teen і «Я зможу!» вирішили цю проблему, зібравши всю інформацію про секс, місячні і дорослішання в інтерактивному і зручному форматі Telegram-бота.

Гінеколог, біолог, психолог, дієтолог і арт-директор об'єдналися, щоб створити науково обґрунтований і в той же час простий освітній продукт. Про що ж можна запитати у нової Соломії? Наприклад, про те, що робити в перший раз; як відмовити в сексі; як пережити нерозділену закоханість; про контрацепцію; про ЛГБТ; дорослішання, зміни в тілі і психіці та ще багато іншого.

Маша Леоненко — ідеолог проекту, говорить що нова Solomia стала набагато більш інклюзивною та сучасною: команда проекту доклала значних зусиль, щоб очистити контент від сексистських стереотипів, конвенціональних міфів про красу та здоров'я, нормативних уявлень про гендер і сексуальність. Маша описує Solomia Teen так:

«Листування з ботом Соломією – це все, про що я хотіла запитати у віці з 13 до 16 років: чому дорослішати так ніяково? Як з гідністю відповісти на цькування однокласника? Що робити, якщо зізналася в почуттях, а тобі відмовили? Як бути, якщо тебе не цікавить секс, а всі лише про це і говорять? Ми довго обирали актуальні теми і питання. Є навіть номери телефонів служб, куди можна звернутися у складних ситуаціях: від психологічної напруги до допомоги постраждалим від насильства».

Консультантом з питань гінекології у проекті стала доктор Наталія Лелюх. Спираючись на свій досвід роботи з молодими дівчатами, вона стверджує, що заборони і погрози вкрай малоефективні у справі секс-освіти. Solomia Teen, за її словами, допоможе батькам захистити своїх дітей від венеричних захворювань, небажаної вагітності та травмуючих стосунків. Знання з бота також допоможуть зберегти чесні та близькі стосунки в родині.

Програмний директор Фонду Олени Пінчук Ольга Сердюк підкреслює, що в основі проекту лежить прийняття і підтримка, а не просто сухі факти з анатомії:

«У проекті «Я зможу!» ми формуємо умови для взаємопідтримки і партнерства серед дівчат і жінок. А Solomia Teen – це спроба створити універсального ментора для підліткової аудиторії проекту. Сподіваємося, нашій команді розробників вдалося побудувати міст довіри між досвідом та дорослішанням і не тільки дати відповіді на сотні запитань, але і підтримати дівчат в найскладніший період формування особистості».

У підсумку, Solomia Teen – це не тільки надійне джерело знань про фізіологію і психологію дорослішання, але й сильний інструмент підтримки, який допоможе дівчатам і хлопцям навчитися захищати свої права, шукати допомоги у кваліфікованих фахівців, ділитися сокровенним з рідними і близькими. Женя Устинова, копірайтер проекту:

«Я хочу щоби підлітки знали про секс, як він є: класний, фіговий, небезпечний, захищений, гетеросексуальний, гомосексуальний, різноманітний. Я хочу, щоби підлітки знали, що робити у випадку зґвалтування, сексуального домагання — і не лише від однолітків, але й від дорослих. Щоби дівчата не соромилися своїх бажань і свого тіла, щоби діти, які народилися трансгендерами, асексуалами чи інтерсексами, знали що вони нормальні. Я би дуже хотіла, щоб у моєму підлітковому віці у мене була хоча б половина інформації, яка є в цьому боті».

Проект Solomia Teen реалізується у співпраці з менторським проектом «Я зможу!» Фонду Олени Пінчук і Coca-Cola Foundation в рамках програми розширення прав і можливостей жінок в Україні.

Доступ до боту Solomia Teen можна отримати за посиланням: https://t.me/solomia_bot.

Більше інформації та проект і його авторок шукайте на сайті: http://solomia.today/.

# # #


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 524 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz