Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Послуги » 2020 » Лютий » 2 » Що потрібно знати про навчання за кордоном: чек-лист для українських абітурієнтів

Розміщення новин компаній

Що потрібно знати про навчання за кордоном: чек-лист для українських абітурієнтів

Вступ до іноземного вишу починається задовго до випускного в школі. Протягом року потрібно готувати документи, вибирати навчальний заклад, планувати поїздку і проживання. Також доведеться пройти співбесіду і подати essay (мотиваційний лист) про себе в приймальну комісію.

Для надходження потрібні високі бали з шкільних предметів, наявність в резюме громадської роботи, знання мови з підтвердженням (IELTS, TOEFL, TCF / DELF / DALF і ін.) І фінансове підтвердження можливості навчання. Також існують гранти на навчання в закордонних вузах (стипендії для школярів в високою успішністю).

Як ставлять оцінки

Студенти в Європі отримують оцінки за семибальною шкалою оцінок ECTS, а в США - за п'ятибальною від найвищої А + до найнижчої Е. Як правило, для проходження на наступний курс потрібно успішність не нижче D. Причому критерії оцінки складні і часто змінюються в різних навчальних закладах і навіть у різних викладачів.

В роботі студента важлива правильність відповідей на тести, новизна в його наукових дослідженнях і вірна аргументація своєї думки. Грає роль навіть оформлення матеріалів і дотримання термінів здачі робіт. Порушення цих термінів (навіть з поважної причини) створює серйозні проблеми, аж до відмови викладача закривати семестр оцінкою.

Як виконують домашні завдання

Самостійна робота учнів в європейських і американських вузах будується інакше, ніж ми звикли. Наші студенти виконують домашню роботу найчастіше у вигляді підготовки завдань до практичного заняття, вчать конспекти лекцій і іноді готують реферати або доповіді по темі заняття. За кордоном студентам пропонують багато різних видів домашньої роботи - від проектів з пошуку потрібної інформації (research) до підготовки до ігрового суду.

Найпоширеніший вид самостійних завдань - твір. Есе (esse), яке сильно відрізняється від нашого розуміння творів в шкільному стилі. Есе - складний жанр, оскільки вимагає вдумливого поєднання наукових фактів і аналізу з власною точкою зору, часто з виходом на практичне вирішення якої-небудь гуманітарної проблеми.

Великий твір в стилі "я так вважаю ..." отримає низький бал як і компіляція 2-3 наукових джерел. Есе в американських коледжах та університетах славиться вимогою обґрунтувати свій погляд на проблему і розкрити способи її вирішення. Студенти часто не мають можливості писати сотні есе в семестр, щоб закрити предмети і перейти на наступний курс. На допомогу їм приходять сервіси по написанню есе та інших творчих або наукових студентських робіт, наприклад, essayhave.com. Це суттєво економить час і дозволяє зосередитися на більш важливих справах - здачі іспитів, змаганнях, ділових поїздках.

Система освіти за кордоном сильно відрізняється від вітчизняної, тому перед надходженням слід заздалегідь вивчити якомога більше інформації про виші і про життя його студентів. Дуже важливо стежити за успішністю, щоб не втратити можливість навчання на наступному курсі. Будь-яка допомога в навчанні - шанс наблизити отримання диплома престижного університету, тому варто використовувати такі можливості максимально.

______________________




Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 506 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz