Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Дистрибуція і торгівля » 2021 » Вересень » 9 » Швейцарська компанія інвестує 40 млн доларів у розбудову порту «Чорноморськ»

Розміщення новин компаній

Швейцарська компанія інвестує 40 млн доларів у розбудову порту «Чорноморськ»

Україна отримає 40 млн доларів прямих інвестицій за договором, підписаним Адміністрацією морських портів та дочірньою компанією швейцарської RISOIL S.A.

Документ передбачає побудову в порту «Чорноморськ» двостороннього пірсу довжиною майже 340 метрів з розміщенням двох причалів, повідомляє міністр інфраструктури України Олександр Кубраков на сторінці у Фейсбук.

Згідно з ідеєю проєкту, до порту зможуть заходити судна типу Panamax. АМПУ має здійснити днопоглиблювальні роботи на підходах до пірса за III чергою акваторії першого ковша Сухого лиману, із досягненням глибин 15 м.

Кубраков зазначає, що тепер в Україні з’явиться ще один двосторонній причал, який може приймати та якісно обробляти вкрай необхідні для агроекспорту великотоннажні судна.

Довідка.
Порт «Чорноморськ» – один із найбільших України. Його уведено в експлуатацію в 1958 році. Залізнично-поромний комплекс знаходиться у 5-му терміналі порту та включає 3 причали. Їх річна потужність складає близько 4,5 млн тонн вантажу в залізничних вагонах, 35 тисяч вантажних та 250 тисяч легкових автомобілів.

Зазначається, що термінал є унікальним. Він поєднує можливості перевалки залізничних вагонів та автотранспорту. Він є єдиним таким терміналом в Україні та одним з найбільших терміналів подібного типу у Чорному морі. Термінал не має спеціалізації на перевалці окремих товарних груп. Його вантажопотік є різноманітним та в основному складається з вагонів, вантажівок, контейнерів та автомобілів.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 535 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz