Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » АПК » 2021 » Грудень » 15 » Ефективність біодобрив

Розміщення новин компаній

Ефективність біодобрив

Один із нових та перспективних напрямів діяльності компанії HF Agro – розробка активних бактеріальних комплексів для живлення та захисту рослин, що вирішують проблему нестачі азоту в ґрунті. Увесь цей рік проводилися багатокомпонентні дослідження, які компанія вирішила оприлюднити, оскільки хороші результати допоможуть аграріям зберегти майбутній урожай.

Бактеріальне добриво AZOTER – це унікальна розробка в галузі агрохімії, завдяки використанню якої знижуються вдвічі витрати на внесення азотних біодобрив, а головне – підвищується врожайність культур та стійкість до посухи.

Основа AZOTER – це три види бактерій:
- Azotobacter chroococcum – аеробні бактерії, що беруть участь в асоціативній фіксації атмосферного азоту;
- Azospirillum brasilense – аеробні бактерії, найбільш ефективні за високих температур, що забезпечують фіксацію азоту влітку;
- Bacillus megaterium – аеробні бактерії, що беруть участь у процесі трансформації недоступних сполук фосфору у доступні.

Дослідження ефективності застосування біодобрива проводились у чотирьох різних господарствах Полтавської та Харківської областей на посівах соняшнику та кукурудзи. Почнемо наводити результати з реальними розрахунками, отриманими на полях із соняшником.

Зазначимо, що для внесення добрив сівалки було дообладнано аплікаторами HF-541 власного виробництва. Це грамотне технічне рішення – аплікатори добре спрацювали, біодобрива вносилися з мінімальними втратами та швидко проникали у ґрунт, а також найбільш повно та ефективно засвоювалися рослинами.

Дослідницьке поле №1 поділили на п'ять ділянок, на яких застосовувалася різна система підживлення ґрунту.

Явно простежуються два рівні врожайності: приблизно 17,41 ц/га із загальним використанням AZOTER та нітроамофоскою, а також приблизно 16,50 з їх окремим використанням або взагалі без стартових добрив. Як бачимо, цей рік на даному полі дозволив одержати врожай без суттєвого зниження врожайності навіть без застосування будь-яких стартових добрив. Але, на жаль, не кожен рік такий.

Звісно, ​​з урахуванням отриманої врожайності економічно найефективнішим виявився варіант взагалі без стартових добрив, але це водночас і з найбільшим ризиком. Шанси на щорічний урожай без стартових добрив мінімальні. Якщо порівнювати з базовою системою харчування у господарстві, то застосування бактеріальних добрив дозволяє одержати додатково 1,05 тис.грн/га (ділянка 4 у порівнянні з ділянкою 3).

На дослідному полі №2 результати щодо врожайності обох ділянок практично не відрізняються. З погляду економіки, результати також виявилися майже рівнозначними без істотної переваги будь-якого варіанта стартового харчування.

А ось найцікавішим було поле №3 із найбільшою врожайністю всіх варіантів.

Звичайно, це сукупність багатьох різних факторів (гібриди, основне харчування, захист, стан ґрунтів та ін.). Однак тут є явний переможець із рекордною врожайністю, якою і в масштабах усієї країни можна похвалитися.

Рекордний урожай не міг не здобути перемогу і з погляду економіки на цьому полі. Навіть висока вартість стартових добрив легко перекрита додатковими надходженнями від додаткових +6,2 ц/га. Рекорд і є рекорд. Тож і отримуємо додатково +10,5 тис.грн/га!

Звертаємо увагу на те, що варіант з використанням AZOTER без додаткових стартових добрив також дав як додатково +2,6 ц/га, так і +6,4 тис.грн/га.

На полі №4 результати щодо врожайності обох ділянок не мають суттєвої різниці. При приблизно однаковій врожайності менш затратна технологія показала себе більш
прибутковою з погляду економіки.

Результати дослідження порадували не лише спеціалістів HF Agro, а й власників полів.

Підіб'ємо проміжні підсумки. Застосування біокомплексів AZOTER економічно вигідне та виправдане. Це новий препарат на ринку, який уже перевірено на практиці. Наразі ситуація на ринку непередбачувана, коли вона проясниться – незрозуміло. А готуватись до нового врожаю треба вже зараз. Погода не щороку сприятлива до посівів, тут покладатися на везіння не варто. Поки хтось чекає на зниження цін, наявності на складах у виробника потрібних обсягів, деякі господарства вже активно укладають контракти з HF Agro на доставку в термін препаратів AZOTER у потрібних обсягах.

Звертаємо увагу, щоб убезпечити себе від подальшого зростання ціни та ризику дефіциту, аграрії можуть зробити попереднє замовлення на біодобрива AZOTER з мінімальною передоплатою.

Слідкуйте за нашими новинами, тому що в наступній частині наведемо результати досліджень на полі з кукурудзою.
________________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 376 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz