Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Продукти харчування й напої » 2019 » Серпень » 18 » Підсумки бджолярського сезону 2019

Розміщення новин компаній

Підсумки бджолярського сезону 2019

У серпні завершується бджолярський сезон, і пасічники починають підбивати підсумки. На думку експертів, 2019 рік не був особливо сприятливим для бджільництва – в багатьох областях України примхи погоди порушили медозбір, як мінімум, із двох ключових культур – липи і соняшника.

«Погода у цьому році не завжди була сприятливою. У червні встановилась спекотна погода до 35 градусів, що скоротило врожай липового меду: липа квітнула добре, але дуже висока температура «випарила» нектар у квітах. В липні, навпаки, нестійка погода з дощами та холодними ночами не дозволили повністю використати потенціал липневих медоносів. В першу чергу, це призвело до зменшення збору нектару із соняшника на 10-20%», - відзначає Валерій Курейко, представник ТМ «Знатний Мед».

Таким чином, у деяких регіонах України бджолярі недоотримали мед з липи, соняшника, у меньшій мірі – з гречки.

Як це вплине на ціну меду для споживача? Як зазначає В.Курейко, все залежить від ситуації у кожного конкретного виробника – ті види меду, яких зібрано менше, відповідно, будуть коштувати дорожче. Практика показує, що попит на такі види меду як акація, липа, лісовий залишається високим, навіть незважаючи на можливе подорожчання. В цілому, вартість меду може збільшитись на 10-15%.
_______________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 427 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz