Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » АПК » 2020 » Червень » 25 » Україна захопила більше третини ринку кукурудзи Єгипту

Розміщення новин компаній

Україна захопила більше третини ринку кукурудзи Єгипту

Частка української кукурудзи на ринку Єгипту в 2019/20 році становить майже 36%, незважаючи на сильну конкуренцію з Південною Америкою.

Всього з початку поточного сезону 2019/20 року за період жовтень 2019 року по травень 2020 року Україна поставила в Єгипет більше 2,4 млн тонн кукурудзи, показують дані Refinitiv. Про це повідомляє ThePage.

Для порівняння, у сезоні 2018/19 року частка української кукурудзи на ринку Єгипту склала 32%.

Основними постачальниками кукурудзи в Єгипет є країни Аргентина, Бразилія і країни Чорноморського регіону, включаючи Україну і Румунію.

Сумарна частка поставок південноамериканської кукурудзи на єгипетському ринку в поточному сезоні досягає 41%, але може зрости. Починаючи з березня поставки кукурудзи з України в Єгипет почали знижуватися, тоді як Аргентина нарощує відвантаження. З липня також можуть збільшитися поставки кукурудзи з Бразилії.

Низькі ставки фрахту і ціни на південноамериканську кукурудзу створюють сильну конкуренцію для України на ринку Єгипту. За інформацією операторів ринку, в травні-червні ціни на поставку кукурудзи в Єгипет з Південної Америки були на $5-10 за тонну нижче, ніж для українського зерна.

Контекст. Єгипет нарощує імпорт кукурудзи на тлі високого внутрішнього попиту. Станом на 1 червня 2020 року з початку поточного сезону 2019/20 року країна імпортувала 6,15 млн тонн кукурудзи, що на 19% вище аналогічного періоду минулого сезону.

Споживання риби і м'яса птиці в країні залишається високим внаслідок зростання населення, припливу понад 5 млн біженців і зміни раціону харчування з акцентом на багаті білком продукти.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 625 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz