Трійка найбільш популярних страв, доставку яких українці замовляли з ресторанів, виглядає наступним чином:
1. бургер - 11,6%;
2. бакет - 5,2%;
3. картопля - 4,8%.
Ці ж страви є беззаперечними лідерами по замовленнях в обідній, вечірній і нічний час. Примітно, що найбільше бургерів замовляють в пізню годину - з 21 по 23.
І тільки під час сніданку українці віддають перевагу круасанам, ніж стравам з картоплі. При цьому лідерами залишаються ті ж бургери і бакети.
До речі, найпопулярнішим блюдом з картоплі є картопля фрі. Також в топі перебувають картопля по-селянськи і пюре.
Якщо раніше хінкалі користувались попитом більше, ніж вареники і пельмені разом узяті, то зараз тенденція кардинально змінилася. Під час карантину українці віддали свою перевагу традиційним вареникам, а хінкалі покинули трійку лідерів в категорії борошняних страв.
У категорії м'ясних страв відсутній явний лідер по замовленнях. Українці майже з однаковою частотою замовляють котлету і кебаб. А ось стейк користується меншим попитом і займає третє місце в рейтингу.
Любов до українських страв можна простежити і за кількістю замовлень перших страв, де борщ знаходиться на першому місці, витіснивши бульйон і окрошку. Тоді як солянка і зовсім витіснена з трійки лідерів в категорії.
Як відзначають в компанії Raketa, смакові переваги українців не сильно відрізняються в залежності від географії проживання. Так, у всіх містах, де доступна доставка Raketa, список топових страв виглядає практично ідентично. Виняток становлять лише міста, в яких немає мережевих закладів американського фаст-фуду.
___________
Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua