Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » АПК » 2021 » Липень » 7 » Експорт свинини збільшився на 61%

Розміщення новин компаній

Експорт свинини збільшився на 61%

За даними митної статистики ДФСУ експорт свинини у першому півріччі 2021 року збільшився на 61%.

Про це повідомляє прес-служба Асоціації «Свинарі України», пише Agravery.com.

«Протягом січня-червня Україна поставила на зовнішні ринки 2,25 тис. т свининою, що на 0,85 тис. т більше ніж за відповідний період минулого року. При цьому надходження валютної виручки від таких операцій зросло майже на мільйон доларів — до $4,5 млн» — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що основну частку експорту свинини, як і торік, забезпечили поставки мороженої свинячої грудинки та її відрубів. Хоча обсяги відвантажень збереглися на рівні аналогічного періоду минулого року, частка цієї товарної категорії цьогоріч понизилася до 45% проти 70% у січні-червні 2021 року.

«При цьому, обсяги експорту другої за популярністю торік експортної позиції — морожені лопатки та їх відруби — зросли у півтора рази (до 350 т), що дозволило категорії зберегти свою частку на рівні 16%. Проте активна торгівля іншою мороженою обваленою свининою, на яку припадає 23% зовнішніх поставок цього виду м’яса, посунув морожені лопаткові частини на третій щабель у переліку основних експортних позицій цьогоріч», — коментують в асоціації.

Крім того, збільшення обсягів зовнішніх поставок та урізноманітнення їх товарної структури, трохи розширилася і географія торгівлі. Найвагомішим ринком збуту залишається ОАЕ, куди спрямували 40% експортованої свинини.

«Дещо активнішими, +35% до обсягів першої половини 2020 року, були поставки свинини до Гонконгу, майже утричі зросли поставки до Анголи — до 135 т чи 6% експортованих обсягів, відновилися поставки до Грузії — 9%», — підсумували в АСУ.

Нагадаємо, «Нива Переяславщини» планує розширювати асортимент напівфабрикатів.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 603 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz