Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Продукти харчування й напої » 2021 » Серпень » 5 » Експорт українського морозива збільшився: де в світі люблять наш десерт найбільше?

Розміщення новин компаній

Експорт українського морозива збільшився: де в світі люблять наш десерт найбільше?

Експорт українського морозива за 4 місяці 2021 року збільшився на 20% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Загалом за останні п’ять років експорт збільшився у півтора рази. Всього в Україні виробляють понад 900 видів морозива. Про що це свідчить і чому український продукт такий популярний серед іноземців в ефірі Українського радіо пояснює виконавчий директор Асоціації українських виробників морозива Віталій Пахолюк.

Це пов’язано з тим, що купівельна спроможність наших громадян знизилася, а виробництво морозива стабільно залишається на високому рівні, тому наш продукт потребує експорту. Сьогодні українське морозиво експортується в понад 50 країн світу. Найбільше реалізується продукту до Молдови, Китаю, Ізраїлю, Болгарії, Литви та Чехії. Разом з тим можна сказати про складну ситуацію в Україні і військове протистояння з Росією призвело до того, що ми змінили експортний напрямок, тому нині 34% холодного продукту йде до ЄС. За 5 місяців цього року до ЄС експортовано понад 1077,4 тонн морозива.

Чим українське морозиво відрізняється від інших

Наша Асоціація і підприємства задля експорту продукції закордон і для того, щоб постачати її на споживчий ринок України, бореться за її якість та безпечність. У нас запроваджена програма контролю якості харчових продуктів, в рамках якої ми двічі на рік проводимо добровільне тестування морозива. За 6 років Укрметртестстандарт і Київоблстандартметрологія дослідили більше 100 зразків, результати досліджень показали, що всі зразки відповідають вимогам. Наші виробники працюють за основними стандартами на морозиво. Так як наші стандарти гармонізовані з міжнародним і європейським законодавством до харчових продуктів, тому морозиво й має високі якісні показники, а зарубіжні споживачі надають йому перевагу.

Дегустаційні заходи морозова проводять практично у всіх торгових мережах, де і споживачі можуть спробувати продукт.

Чи може піднятися ціна на морозиво

У зв’язку з тією ситуацією, яка виникла у нашій країні через Covid-19, наші виробники намагаються відійти від дорогих і нішевих видів морозива, робити їх у меншій кількості, щоб збільшити дешевий сегмент продукції, аби кожен споживач міг його придбати. Наші підприємства проводять дуже багато акційних заходів, де реалізують свою продукцію за відносно низькими цінами ― 8-10 гривень.

Скільки морозива імпортують в Україну

За багато років у нас склалася традиція, що імпорт займає дуже малу нішу ― 1% від загального обсягу виробництва, він коливається від 100 до 1000 тонн. Це також свідчить про якість вітчизняної продукції.

Зазначимо, за даними International Dairy Foods Association, споживання морозива в Україні не перевищує 2,5 кг (або приблизно 3 л) на людину в рік. Першість за обсягом споживання морозива тримають Нова Зеландія (26,3 л) і США (24,5 л).


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 504 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz