Найважливіші аспекти вибору риби
Морепродукти дуже швидко псуються та стають непридатними до вживання. Тож ретельно оглядайте рибку перед покупкою:
Особлива увага — тушці. Філе має бути пружним та щільним. Спробуйте натиснути на тушку риби: вона має легко повертати форму після натискання. Також, якщо філе занадто м'яке, це може свідчити про те, що воно декілька разів заморожувалося й розморожувалося.
Не забудьте про луску. Вона має блищати та переливатися на сонці. Якщо луска мутна — відмовтеся від покупки. Також приводом для відмови від риби є будь-які темні плями, неоднорідне забарвлення.
Зазирніть рибині в очі. Очі, як і луска, теж не мають бути мутними: це обов'язкове правило.
Колір жабр. Зверніть увагу на відтінок жабр. Вони мають бути темно-червоними: не сірими, коричневими чи з плямами. Темно-червоні жабра — одна з найважливіших ознак свіжої та якісної риби.
Читати далі...
_______________________________________
Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua