Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Авто і транспорт » 2021 » Жовтень » 7 » Харківський аеропорт підбив підсумки роботи з вересні

Розміщення новин компаній

Харківський аеропорт підбив підсумки роботи з вересні

Пасажиропотік Міжнародного аеропорту «Харків» у вересні 2021 року становив 142,8 тисячі людей. Він зріс на 59%, як порівняти з торішнім вереснем — на той час уже відновили внутрішнє й міжнародне сполучення.

Міжнародними рейсами скористалися 133,5 тисячі пасажирів, внутрішніми — 9,3 тисячі. Кількість рейсів у вересні досягла 587, що на 26% більше за показник минулого року, коли їх було 465. Найпопулярнішими напрямками стали Анталія, Стамбул, Київ, Шарм-ель-Шейх і Бодрум.

Показники за перші місяці 2021 року

Щодо загальної статистики, то за дев’ять місяців 2021 року пасажиропотік збільшився на 66% від торішнього показника. Цього року авіаперельотами скористалися 853,1 тисячі осіб, попереднього — 514,1 тисячі.

Усього за три квартали відбулося 3885 вильотів з аеропорту, з них 2493 — міжнародні, 1392 — внутрішні. Торік загальна кількість вильотів за цей період становила 2590.

Доступні рейси з Харкова

Окрім курортних напрямків, у вересні з Харкова були доступні прямі рейси до Берліна й Дортмунда, Вроцлава, Гданська та Кракова, Стамбула й Таллінна, а також інших європейських і східних міст.

На початку жовтня вже запущено перельоти до єгипетського міста Марса-Алама. Незабаром буде відкрито рейси до Хургади. Останні сезонні рейси в жовтні відбудуться до Анталії, Батумі, Бодрума, Даламана, Іракліона, Ларнаки й Тивата. Перельоти до Шарм-ель-Шейха здійснюватимуть цілий рік.

Події вересня

Особливими подіями вересня стало проведення вже третього забігу злітно-посадковою смугою Kharkiv Airport Run 2021, проведення заходу для фотографів Kharkiv Plane Spotting Day, а також новина про створення на території Міжнародного аеропорту «Харків» бази для технічного обслуговування й ремонту авіалайнерів класу Boeing-737 та Airbus-320. Інвестиційний проєкт на 24 мільйони євро презентували представники аеропорту, компанії-інвестора й керівництво міста. Згідно з проєктом, в аеропорту мають побудувати найбільший в Україні об’єкт з ремонту авіатехніки на 1500 високооплачуваних робочих місць.

Довідкова інформація
Міжнародний аеропорт «Харків» — один з ключових інфраструктурних об'єктів Харкова. Інвестиції в його реконструкцію було надано групою компаній DCH Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому. Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень — Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, LOT Polish Airlines, SkyUp Airlines, МАУ і багато інших.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 800 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz