Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Маркетинг » 2014 » Лютий » 11 » Контролюючі органи грубо порушують мораторій на перевірки підприємців

Розміщення новин компаній

Контролюючі органи грубо порушують мораторій на перевірки підприємців

За даними моніторингу проведення перевірок в IV кварталі 2013р. центральними органами виконавчої влади Держпідприємництвом встановлено, що контролюючі органи грубо порушують мораторій на перевірки підприємців.

Так, багато контролюючих органів здійснюють планові та позапланові перевірки з порушенням вимог Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Серед порушень варто зазначити наступні:
- порушення «мораторію» на проведення планових та позапланових перевірок фізичних осіб-підприємців, які не зареєстровані платниками ПДВ, та юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, що передбачає включення ПДВ до складу єдиного податку;
- здійснення планових перевірок без затверджених уніфікованих форм актів, у яких передбачається перелік питань для здійснення планових перевірок.

У порушення мораторію Держсільгоспінспекцією здійснено 566 перевірок, МВС – 135, Держгірпромнаглядом – 33, Держсанепідслужбою – 15.

Серед органів, які здійснюють перевірки без затверджених уніфікованих форм актів, варто виокремити Державну службу України з контролю за наркотиками, органом було проведено 143 планові перевірки.

Про всі вищезазначені порушення законодавства Держпідприємництвом проінформовано Кабінет Міністрів України.

З метою уникнення правопорушень та подальшого впорядкування і вдосконалення процедури здійснення державного контролю підприємницької діяльності у 2014 році Держпідприємництвом України розроблено законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення державного нагляду (контролю) та визначення сфер господарської діяльності, що підлягають державному нагляду (контролю)», яким передбачається, серед іншого, впровадження інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю).


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 771 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz