Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Авто і транспорт » 2020 » Березень » 18 » МАУ зупинила виконання регулярних рейсів

Розміщення новин компаній

МАУ зупинила виконання регулярних рейсів

У вівторок, 17-го березня, авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» зупинила виконання регулярних рейсів по всій маршрутній мережі на виконання Указу Президента України і рішення Ради національної безпеки і оборони України про тимчасове обмеження перетину державного кордону, спрямоване на запобігання поширенню на території України вірусу COVID-19.

17-го березня Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID- 19)», яким передбачена, зокрема, кримінальна відповідальність за порушення санітарно-епідеміологічних норм в період карантину. (Http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68397).

Авіакомпанія МАУ, як відповідальний авіаперевізник, скасувала близько 2 тисяч регулярних рейсів попередньо на період з 17-го березня по 3-е квітня 2020 року.

Аби повернути додому стільки українських громадян, скільки дозволяла технічна можливість, 17-го березня авіакомпанія ввела до розкладу і виконала 11 додаткових міжнародних рейсів.

О 16:01 17-го березня в Києві приземлився крайній регулярний рейс авіакомпанії, який прибув з Нью-Йорка. На цьому програма виконання регулярних рейсів МАУ до закінчення карантину в Україні завершена. Всі регулярні рейси виведені з розкладу на встановлений розпорядженням Уряду період; продаж квитків на них повністю припинено.
Авіакомпанія повною мірою усвідомлює масштаб незручностей, які відчувають пасажири вимушено скасованих рейсів. Якби не обставини непереборної сили – форс-мажор, також закріплений законодавством України у вівторок, 17 березня 2020 року – МАУ ніколи не зупинила б польоти.

Також МАУ розуміє глобальний масштаб пандемії та її негативні наслідки для всієї світової авіаційної індустрії та суміжних сфер економіки.

З метою максимально пом'якшити наслідки вимушеного скасування рейсів МАУ гнучко працює з пасажирами і пропонує на їх вибір різні опції вирішення проблеми – від перенесення дат вильоту на більш пізні терміни до повного повернення вартості квитка.

Чартерні рейси на повернення туристів до України будуть виконані в повному обсязі відповідно до угод з туроператорами і з дотриманням всіх необхідних санітарних заходів.

Наразі діяльність авіакомпанії призупинено. 35 літаків, що складають парк МАУ, знаходяться на стоянках в базовому аеропорту «Бориспіль». З 17-го березня 90% співробітників авіакомпанії знаходяться в неоплачуваних відпустках.
Водночас, о 17:00 17-го березня розпорядженням Державної авіаційної служби України (НОТАМ), як виняток, авіаперевізникам дозволені польоти для перевезення осіб, які прямують з метою забезпечення захисту національних інтересів або виконання міжнародних зобов'язань, повернення українських громадян до України та вивезення іноземних громадян з України, а також – перевезення представників дипломатичних і гуманітарних місій.

У зв'язку з цим МАУ взаємодіє з дипломатичними місіями України за кордоном з метою організації рейсів для повернення українців додому і готова мобілізуватися в стислі терміни і виконувати на замовлення Уряду України такі спеціалізовані рейси.

На сайті авіакомпанії розміщена форма зворотного зв'язку для пасажирів. Протягом найближчих кількох годин буде активована опція реєстрації для пасажирів з квитками на рейси, які були вимушено скасовані МАУ. Всі заявки будуть оброблені авіакомпанією з метою планування і організації спеціальних рейсів, програма виконання яких наразі відпрацьовується.
____________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 533 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz