Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Авто і транспорт » 2021 » Серпень » 10 » Пасажиропотік харківського аеропорту удруге перевищив докарантинні показники

Розміщення новин компаній

Пасажиропотік харківського аеропорту удруге перевищив докарантинні показники

У липні 2021 року послугами Міжнародного аеропорту «Харків» скористалися 147,9 тисячі пасажирів. Міжнародний пасажиропотік становив 136 тисяч осіб, внутрішній — 11,9 тисячі. Міжнародний пасажиропотік зріс на 24%, як порівняти з докарантинним 2019 роком. Загальний показник збільшився на 13%.

Нагадаємо: липень 2020 року був другим місяцем польотів після локдауну — рейси й пасажиропотік лише починали відновлюватися.

Кількість вильотів за липень 2021 року становила 614 — на 16% більше за показник 2019 року. З них 407 були міжнародні, 207 — внутрішні. Найпопулярнішими напрямками стали Анталія, Стамбул, Тиват, Бориспіль, Бодрум. Порівнюючи з докарантинним часом, значно збільшилася кількість внутрішніх рейсів — на 31%.

Показники за сім місяців 2021 року

Загальний пасажиропотік семи місяців 2021 року майже досяг докарантинних показників. Перельотами скористалися 553,2 тисячі людей — лише на 19% менше, ніж 2019 року. Щомісяця аеропорт відновлював свої показники, і вже в червні вони вперше перевищили докарантинні.

Усього за сім місяців з аеропорту виконано 2662 вильоти — на 12% менше, ніж докарантинного 2019 року. Кількість внутрішніх рейсів зросла на 3%.

Усі відкриті напрямки
У липні авіакомпанія «МАУ» відновила прямі перельоти до Тель-Авіва — цей напрямок став 17-м, що доступний для пасажирів у липні з харківського аеропорту. Уже відкрито регулярні перельоти до Батумі (Грузія), Берліна й Дортмунда (Німеччина), Гданська (Польща), Бургаса (Болгарія), Бодрума й Стамбула (Туреччина), Іракліона (Греція), Ларнаки (Кіпр), Тивата (Чорногорія), Тирани (Албанія), а також Києва й Одеси. Окрім цього, відновлено чартерні перельоти до Анталії, Даламана (Туреччина) і Шарм-ель-Шейха (Єгипет).

З 18 липня знято обмеження на в’їзд у Німеччину для громадян України. Під час перетину кордону з собою треба мати негативні результати ПЛР-тесту або експрес-тесту на антиген, сертифікат про вакцинацію або підтвердження одужання. Для повної інформації про вимоги цієї та інших країн ознайомтеся з порадами подорожувальникам, а також з новими правилами в’їзду в Україну.





Довідкова інформація
Міжнародний аеропорт «Харків» — один з ключових інфраструктурних об'єктів Харкова. Інвестиції в його реконструкцію було надано групою компаній DCH Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому. Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень — Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, LOT Polish Airlines, SkyUp Airlines, МАУ і багато інших.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 481 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz