Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Авто і транспорт » 2022 » Лютий » 14 » Пасажиропотік харківського аеропорту зріс удвічі у січні - офіційні результати

Розміщення новин компаній

Пасажиропотік харківського аеропорту зріс удвічі у січні - офіційні результати

У січні 2022 року з Міжнародного аеропорту «Харків» авіакомпанії здійснили 355 вильотів, а показник пасажиропотоку склав 73,5 тисячі осіб. Отже, ми продовжуємо значне зростання у порівнянні з минулим роком: кількість вильотів стала більшою на 70%, а пасажиропотік — вдвічі.

Міжнародними рейсами скористалися 65,3 тисячі пасажирів, і це на 105% більше, ніж у 2021. Внутрішніми — 8,2 тисячі осіб, на 116% більше, ніж торік.

Найпопулярнішими напрямками січня стали Стамбул, Шарм-ель-Шейх, Київ, Марса-Алам і Краків.



Вже готуємось до літа

Наприкінці січня українська авіакомпанія SkyUp Airlines розповіла про плани на літній період та відкрила продаж квитків на рейси за 13 напрямками з Харкова. Отже, можна буде полетіти до Барселони (з 29 квітня), Ларнаки (з 1 травня), Праги (з 5 травня), Іракліона (з 19 травня), Батумі (з 20 травня), Ріміні та Тирани (з 1 червня), Бургаса (з 7 червня).

Стали доступні квитки на літо і від авіакомпанії Wizz Air. Для харків’ян відкриті 13 напрямків: Відень, Салоніки, Таллін, Мілан (аеропорт Мальпенса), Рим (аеропорт Фьюмічіно), Ларнака, Берлін (аеропорт Бранденбург), Дортмунд, Вроцлав, Гданськ, Краків, Будапешт, Пардубіце.

Довідкова інформація
Міжнародний аеропорт «Харків» — один з ключових інфраструктурних об'єктів Харкова. Інвестиції в його реконструкцію було надано групою компаній DCH Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому. Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень — Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, LOT Polish Airlines, SkyUp Airlines, МАУ і багато інших.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 566 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz