Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Авто і транспорт » 2021 » Вересень » 9 » Пасажиропотік серпня став найвищим за всю новітню історію аеропорту «Харків»

Розміщення новин компаній

Пасажиропотік серпня став найвищим за всю новітню історію аеропорту «Харків»

Попри карантинні обмеження, в серпні 2021 року Міжнародний аеропорт «Харків» обслужив рекордну кількість пасажирів за весь час роботи після реконструкції в 2012 році.

Усього послугами аеропорту скористалися 157 тисяч пасажирів. Загальний показник збільшився на 12%, як порівняти з докарантинним 2019 роком. Міжнародний пасажиропотік становив 145,2 тисячі осіб і зріс на 23%.

Кількість вильотів за серпень 2021 року становила 637 — на 21% більше за показник 2019 року. З них 433 були міжнародні, 204 — внутрішні. Найпопулярнішими напрямками стали Анталія, Стамбул, Тиват, Бориспіль, Бодрум.

Показники за все літо
Протягом усього літа аеропорт показував позитивну динаміку, і в результаті ми відновили й навіть перевищили докарантинні показники. Усього перельотами скористалися 432 тисячі людей — на 9% більше, ніж 2019 року — переважно завдяки пасажиропотоку міжнародних перельотів.

Усього за літо з аеропорту виконано 1837 вильотів — на 17% більше, ніж докарантинного 2019 року. Кількість внутрішніх рейсів зросла на 38%, міжнародних — на 9%. Рейтинг найпопулярніших напрямків збігся з серпневим. Найбільше з Харкова літали до Анталії, Стамбула, Борисполя, Тивата, Бодрума, Даламана, Шарм-ель-Шейха, Батумі, Ларнаки й Одеси.

В осінньо-зимовому сезоні ми очікуємо продовження позитивної динаміки та готуємося анонсувати відновлення й запуск рейсів за новими напрямами. Слідкуйте за оновленнями.









Довідкова інформація
Міжнародний аеропорт «Харків» — один з ключових інфраструктурних об'єктів Харкова. Інвестиції в його реконструкцію було надано групою компаній DCH Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому. Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень — Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, LOT Polish Airlines, SkyUp Airlines, МАУ і багато інших.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 549 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz