Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Маркетинг » 2014 » Січень » 14 » Роз’яснення щодо реорганізації юридичної особи

Розміщення новин компаній

Роз’яснення щодо реорганізації юридичної особи

Прес-служба Держпідприємництва України повідомила про те, що у зв’язку з чисельними зверненнями суб’єктів господарювання, Держпідприємництво надало відповідне роз’яснення щодо наступного.

Відповідно до Цивільного та Господарського кодексів України юридична особа припиняє свою діяльність в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації.

При цьому, припинення господарської діяльності можливе за рішенням власника (власників) чи уповноважених ним органів, за рішенням інших осіб – засновників суб’єкта господарювання чи їх правонаступників, або за рішенням суду.

У разі перетворення до нової юридичної особи переходять усе майно, права та обов’язки попередньої юридичної особи. Тобто, перетворенням юридичної особи є зміна її організаційно-правової форми.

Таким чином, перетворення одного суб’єкта господарювання в інший означає зміну форми власності на майно або організаційно-правової форми суб’єкта, що продовжує функціонувати з колишнім обсягом майнових прав та обов’язків.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 737 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz