Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Продукти харчування й напої » 2019 » Липень » 19 » Тенденції на ринку інтернет-торгівлі медом (результати опитування)

Розміщення новин компаній

Тенденції на ринку інтернет-торгівлі медом (результати опитування)

З метою з'ясування ситуації на ринку Інтернет-торгівлі медом та іншими продуктами бджільництва, в квітні-червні 2019 року ТМ «Знатний Мед» було проведено телефонне опитування* споживачів меду. Питання, зокрема, стосувалися практики купівлі меду через Інтернет і критеріїв вибору продавця.

За підсумками опитування**, основними інтернет-майданчиками, де споживачі шукають і купують мед, є: маркет-плейси (44%), інтернет-магазини і сайти виробників (26%), спеціалізовані Інтернет-магазини (продуктів харчування, еко-продуктів і т.п. ) - 19%, контекстна реклама в Google (11%).

Серед найбільш важливих критеріїв вибору продавця меду респондентами були названі такі: ціна (37%), продукція безпосередньо від виробника (25%), широкий асортимент (22%), зручна доставка (16%).
Як показали результати опитування, вартість залишається головним критерієм вибору, але при цьому для споживачів важливі й інші фактори - отримати продукцію безпосередньо у виробника, мати вибір (асортимент) і зручність при покупці (доставка). В цілому, спостерігається тенденція збільшення бажаючих придбати мед безпосередньо у виробника - мед з пасіки.

«Бажання придбати продукцію у виробника споживачі пояснюють такими перевагами як якість і натуральність меду і оптимальні ціни, тобто, «без накруток», - зазначає Валерій Курейко, представник ТМ« Знатний Мед».

Що стосується частоти придбання меду в Інтернет, то більшість опитаних купують мед від 3 до 10 разів на рік (61%). Рідше (до 3 разів на рік) мед купують 29% опитаних, і частіше - більше 10 разів на рік - мед купують 10% опитаних.
При цьому, за даними Інтернет-магазину «Знатний Мед», кількість споживачів, які споживають мед цілий рік, збільшується. А найбільш популярною тарою при купівлі меду в Інтернет є відерце з харчового пластику об'ємом 1 літр.
В цілому, експерти звертають увагу на тенденцію збільшення кількості споживачів, які купують мед в Інтернеті (в порівнянні з минулим роком, їх кількість зросла на 6%), в той час як придбання меду на ринках та в роздрібних мережах починає зменшуватися.
______________________________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 503 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz