Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » АПК » 2021 » Вересень » 15 » В Україні прогнозують зростання цін на гречку

Розміщення новин компаній

В Україні прогнозують зростання цін на гречку

Площі під гречкою в Україні невеликі - 70-80 тис. Га. Це 50% від внутрішньої потреби з розрахунку мінімального внутрішнього споживання, яке сформувалося за останні два роки.

Про це свідчать дані Міжнародної Асоціації гречки, пише AgroPortal.ua з посиланням на Delo.ua.

«Всього внутрішня потреба в Україні становить близько 200 тис. т, з них до 100 тис. т - це імпортна гречка. Якщо імпорту не буде з Росії (введена заборона на імпорт гречки з РФ - Ред.), а він може бути тільки з РФ, так як в інших країнах гречки немає, то вже до кінця року буде різке подорожчання крупи - на 20-30% . Якщо зараз середня ціна крупи становить 50 грн за кг, то до кінця року вона може подорожчати мінімум на 10 грн. При цьому передумов для здешевлення гречки нового врожаю немає», - зазначив виконавчий директор асоціації Сергій Громовий.

Як наголошується, в Мінагрополітики України повідомили про зростання закупівельних цін на гречку в річному вимірі на 18% (до 20 161 гривні за тонну без ПДВ). Також на 14% (до 35,63 грн / кг з ПДВ) зросла середня ціна гречаної крупи від виробників.

За словами Громового, якщо з Росії не буде поставок, то поки невідомо, звідки імпортувати гречку, так як Польща закриває тільки свої потреби, в Литві дуже маленькі обсяги виробництва, а Китай виробляє гречку, яку в Україні не будуть споживати, так як вона сильно відрізняється за смаком від української. Таким чином, з імпортерів залишаються тільки РФ і Казахстан, однак казахська гречка має теж російське походження.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 435 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz