Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Продукти харчування й напої » 2022 » Січень » 11 » Вперше за 35 років українці зможуть посмакувати «Той самий Ніжинський» огірок

Розміщення новин компаній

Вперше за 35 років українці зможуть посмакувати «Той самий Ніжинський» огірок

Ви точно щось чули про Ніжинські огірки. З кінця XVII століття цей український гастробренд знали у всій Європі. Його навіть експортували до Франції та замовляли до імператорського столу.

Але ви навряд їх куштували, адже у 80-х роках сорт був майже знищений через грибкове захворювання овочів. Сьогодні в магазинах можна купити лише огірки гібридних сортів, маринованих по-ніжинськи.

На щастя, науковці дослідницької станції «Маяк» під Ніжином в Чернігівській області майже 35 років займалися селекцією та зберігали знаменитий сорт огірків «Ніжинський місцевий». Таким чином, вони стали свого роду «хранителями» ніжинського огірка.

Сьогодні Лавка Традицій спільно зі Slow Food Ukraine запускає проєкт відродження того самого Ніжинського огірка.

Для цього 2021 році команда «Лавки Традицій» закупила насіння ніжинських огірків в дослідницькому інституті «Маяк» та висадила свій перший урожай. Плодів виросло небагато — з них на Ніжинському заводі за традиційним рецептом вдалося законсервувати лише 1100 банок.

Нині усі охочі можуть підтримати відродження гастробренду, придбавши одну з лімітованих банок за спецціною. На ці внески та на кошти Лавки Традицій команда проєкту висадить в рази більше Ніжинського цього року.

Так спільними зусиллями бізнесу, науковців та свідомих гастроентузіастів, ми зможемо повернути Той самий Ніжинський на полиці за звичайною ціною.

Відчути смак легендарного огірка та зробити свій внесок у проєкт, можна здійснивши замовлення* лімітованої банки** «Того самого Ніжинського» на сайті nizhynogirok.com.

*Доставка доступна лише по Києву

**Доступні об'єми 500 г та 680 г.
_____________________



Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 1308 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz