Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Авто і транспорт » 2020 » Грудень » 11 » З Харкова найбільше літають в Стамбул, Шарм-ель-Шейх, Київ, Вроцлав і Анталію

Розміщення новин компаній

З Харкова найбільше літають в Стамбул, Шарм-ель-Шейх, Київ, Вроцлав і Анталію

У листопаді 2020 року загальний пасажиропотік Міжнародного аеропорту «Харків» склав 36,1 тисячі людей. Через зростання захворюваності на COVID-19 і обмеження в’їзду до низки країн цей показник досяг лише 31% від торішнього. Міжнародними рейсами скористалися 30,9 тисячі пасажирів, внутрішніми — 5,2 тисячі. Зменшилася, у порівнянні з листопадом 2019 року, і кількість вильотів — 249 проти 477 торішніх.

Найпопулярнішими напрямками стали Стамбул, Шарм-ель-Шейх, Київ, Вроцлав і Анталія.



Показники року


За 11 місяців 2020 року пасажиропотік склав 51% від торішнього показника. Послугами аеропорту скористалися 624,5 тисячі людей. Було здійснено 3 240 вильотів, до порівняння, за аналогічний період минулого року — 5 138.



Напрямки на свята


У грудні та січні аеропорт працює в штатному режимі й продовжує дотримуватися всіх санітарних норм. На новорічні канікули з Харкова доступні внутрішні й міжнародні перельоти.

Внутрішні рейси виконуються без обмежень, і ми маємо зручні варіанти перельотів Україною від авіакомпанії Windrose Airlines. Щоденно ви можете дістатися Львова та Івано-Франківська з пересадкою у Києві — вся подорож займе не більше 4,5 години.

З міжнародних рейсів доступні перельоти до Туреччини і Єгипту. Щодня з Харкова виконуються перельоти до Стамбула. Щовівторка, щосереди, щочетверга та щонеділі — чартерні рейси до Шарм-ель-Шейха. Щовівторка — до турецького міста Кайсері, розташованого біля гірськолижного курорту «Ерджієс».

І подарунок до свят від авіакомпанії Wizz Air: перевізник анонсував відновлення перельотів до шести європейських міст у другій половині грудня. 17 грудня мають відкритися перельоти до Кракова. 18 грудня — до Відня, Берліна, Дортмунда і Гданська. 20 грудня — до Вроцлава.

Довідкова інформація
Міжнародний аеропорт «Харків» — один з ключових інфраструктурних об'єктів Харкова. Інвестиції в його реконструкцію було надано групою компаній DCH Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому. Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень — Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, LOT Polish Airlines, SkyUp Airlines, МАУ і багато інших.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 386 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz